6 trendiga detaljer för uteplatsen

Maxa uteplatsen – inspireras av säsongens trendigaste detaljer

Det börjar äntligen bli dags att flytta ut. Vi har valt ut det bästa bland klassiker och nyheter för att lyfta årets utesäsong till nya nivåer.

Annons
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
Skandinaviskt 2.0 – så inreder du med den nya trendstilen
1:13

Redo för värme och evighetslånga nätter? Ensam är du inte. Residence tjuvstartar utelivet 2021 genom att spana in klassiker och nyheter som gör årets utesäsong både stilfull och minnesvärd.

1. Brasiliansk-japanska influenser

Daiki outdoor från Minotti
Brasilien möter Japan i arkitekten Marcio Kogans verk.  

Fåtöljen Daiki outdoor från Minotti är gjord i teak, designad av den brasilianske arkitekten Marcio Kogan. Kogan hämtar inspiration från sin stora kärlek för japansk kultur, något som tydligt genomsyrar dessa vackra stolar i tidlöst utförande. Pris på förfrågan.

Annons

2. Form och funktion

Picnic från Skagerak
Maxa ytan på balkong eller uteplats med yteffektiva möbler.  

Danska Skageraks bord Picnic är både en fröjd för ögat och en praktisk favorit. När bordet inte är i användning kan du enkelt vika ihop det och maxa utrymmet, vilket är extra tacksamt för en mindre balkong eller uteplats. Kommer i kulörerna Hunter green och Slate grey. Här kan du köpa den.

3. Trendigt grönt

Palissade från Hay
Hays kollektion Palissade är en stilren snackis med stark Medelhavs-vibb.  

Grönt är inte bara skönt – utan också en trendig kulör vi sent får nog av. Hays kollektion Palissade, designad av de franska bröderna Ronan och Erwan Bouroullec, består av vackra olivfärgade utemöbler i medelhavsk anda. Möblerna är gjorda av galvaniserat stål. Här kan du köpa möblerna.

Annons

4. Från plast till bänk

Bänken Coast från Vestre
Coast är helt gjord av ägarlös plast från haven och lär bara inspirera till fler hållbara lösningar.  

Det norska möbelföretaget Vestre tar ett helt nytt om diskussionen kring havsplast. Bänken Coast är gjord av plast insamlad av företaget Ogoori, som samlar ägarlös plats från haven och ger den nytt liv. Designad av Allan Hagerup, pris på förfrågan.

5. Eldstad i ny tappning

Eldstad från Vauni
Investera i en portabel eldstad som du enkelt kan flytta på vid behov.  

Ingen uteplats utan en eldstad. Den smarta fristående eldstaden Globe från Vauni lämpar sig både för större och mindre ytor. Dessutom är den enkel att flytta på vid behov. Här kan du köpa den.

Annons

6. Slitstarkt och naturnära

Cane-lines nyheter
Cane-lines eget material Cane-line weave förekommer i både stora och små detaljer.  

Cane–line laddar upp med flera nyheter, många gjorda i deras eget material Cane-line weave. Materialet är inte bara slitstarkt utan tål även växlande väderlek. Loungestolen Curve är en av möblerna gjorda i materialet. Stolen kommer i två varianter, en i rottingliknande utförande och en i grått. Design Foersom & Hiort-Lorenzen MDD. Här kan du köpa den.

7. Filmisk elegans

Nyheter från Carl Hansen & Son
Naturnära materialval möter den trendiga jordnära färgskalan i Deck chair-serien.  

Den nostalgiska känslan är påtaglig i Børge Mogensens Deck chair-serie för Carl Hansen & son. Kollektionen omfattar eleganta och tidlösa möbler för utemiljöer i alla dess storlekar. Här hittar du mer om kollektionen.

Annons