Trendspaning: så ser snyggaste köket ut just nu

De trendigaste köken just nu är de som håller över tid. Nu får köken ta plats igen – och åldras med värdighet.

Annons

Det fanns en tid när köken skulle vara en del av helhetsinredningen, smälta in färgmässigt och allra helst kännas som en möbel i vilket rum som helst. Den tiden verkar nu gå mot sitt slut – i stället efterfrågas äkta material som vågar ta plats, håller hög kvalitet och åldras med värdighet. Multiform, som grundades 1982 i Danmark och nyligen öppnade ett showroom i Stockholm, har gjort sig ett namn för sina gedigna kök i trä som de tillverkar på ett snickeri i Danmark.

Danska Multiforms kök Form 45 är gjort i oxiderat stål.
Danska Multiforms nya kök heter Form 45 och är gjort av oxiderat stål, industriellt och iögonfallande.  

Förra året gjorde de en helomvändning och lanserade Form 45, ett kök helt i mässing, och i år har de lanserat en ny version av köket i oxiderat stål – rått och lite industriellt.

Annons

Under våren lanserade en rad kökstillverkare nya modeller med fokus på hantverk och gediget trä. Som Picky living, som visade sitt första samarbete med Lotta Agaton, ett kök med massiva luckor i douglasgran.

»Det ligger i tiden att arbeta med material som åldras på ett fint sätt, som håller över tid och patinerar vackert«, förklarade Lotta när hon berättade om köket, som ursprungligen gjordes till hennes nya designstudio. Så småningom kommer köket att finnas även i ett mörkt utförande.

Nordiska kök lanserar kök som ska hålla och satsar på rökt ek.
Under våren lanserade Nordiska kök ett tjusigt kök med utanpåliggande ramverk i rökt ek.  

Nyligen lanserade även den nya aktören Nordiska kök ett vackert kök i rökt ek. Det är ett linjärt, naturinspirerat träkök med utanpåliggande ramverk. Som ett smycke i rummet – som absolut inte smälter in, men adderar värme och atmosfär.

Annons
Bild på Asplunds nya kök som kommer i mörkt rök ek.
Asplunds stilrena klassiska kök tas nu fram i mörk rökt ek.  
Bild på Lotta Agatons kök i douglasgran för Picky Living.
Lotta Agatons kök för Picky Living.  
Bild på Cecilie Manz kök Degree för Köpenhamnsföretaget Reform.
Cecilie Manz har ritat köket Degree för Köpenhamnsbaserade Reform.  Foto: Andreas Omvik http://andreasomvik.com

 

Annons
Annons