Elegans och färg – här är säsongens 4 starkaste inredningstrender

Struktur, personlighet och ett större fokus på långsiktighet – de rådande trenderna är inte bara tjusiga, de är också bra för miljön.

Annons

Bland alla nya trender finns det några som lyser lite starkare än andra. Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice har tagit fram de populäraste på inredningskartan och låtit Elin Kickén och Evalotta Sundling stylat.

Inspireras av de här vackra rummen.

Läs mer: Så inreder du med svarta fönsterkarmar – 13 trendiga tips

1. Lokaltillverkat och fokus på miljö

Intresset för det lokaltillverkade, med fokus på långsiktighet och miljötänk, ökar stadigt. Vi vill veta varifrån saker och ting kommer, hur och under vilka omständigheter de blivit tillverkade. Den här lägenheten har stylisterna Elin Kickén och Evalotta Sundling inrett med möbler från en rad svenska möbelföretag som fortfarande har sin produktion kvar i landet och använder lokala material, som trä från skogar nära produktionen. Vi inreder med möbler som har producerats under bra förhållanden, som håller länge och har så liten påverkan som möjligt på miljön.

Annons
Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling1
 

2. Struktur och färg

I vår ska det vara varma kulörer, ton i ton, olika typer av beige och rostiga toner blandat med enkla färger som svart och vitt.  Vi vågar även experimentera mer med strukturer och material, vilket syns i lägenheten som har en härlig strukturfärg i arbetsrummet. Här varvas material som sammet, skinn, metall och krom för att skapa djup.

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling3
 

3. Elegant

Det nordiskt avskalade är fortsatt stort, men vi vågar mer. I vår ser vi allt fler influenser av art déco i accessoarer och möbler, och en vuxen elegans tar plats i inredningar.

Annons
Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling2
 

4. Unikt och personligt

Vi letar efter det personliga och unika, det som särskiljer vår inredning från andras. Här ser vi ett växande intresse för keramik, unika objekt och handgjort konsthantverk. Det icke perfekta attraherar, och vi vågar i allt större utsträckning blanda olika stilar och epoker för att skapa mer utrymme för personlighet.

Varens-trender-Residence-Riksbyggen-foto-Kristofer-Johnson-Styling-Elin-Kicken-Eva-Lotta-Sundling5
 

Se Residence chefredaktör Hanna Nova Beatrice berätta trenderna och ta del av den vackra stylingen sig av Elin Kickén och Evalotta Sundling. 

Läs mer: Årets 5 hetaste möbeltrender

Annons