Kyrkolokal blev unik bostad i stan – med egen skateboardramp

Den här lägenheten i Stockholms innerstad måste nästan ses för att upplevas – och det är inte bara stylingen som är något utöver det vanliga.

Annons

Foto: Hannes Söderlund för Alexander White/mäklare: Wilhelmina Bonde Alfvén

I den praktfulla fastigheten på Tegnérgatan i Stockholm säljs nu ett objekt som sällan skådas på marknaden.

Med sina tio rum och över 500 kvadratmeter fördelade på tre plan är bostaden unik i sitt slag och stylingen är minst sagt personlig.

 
 
 
Annons

Entréplan bjuder en öppen planlösning med vardagsrum, kök och matplats, och en stor rundel öppnar mot en av nedervåningarna. Självklart kan du ta dig ner till -1 via trapporna, men för den hurtiga finns även en repstege installerad.

 
 
 
Annons

På det första av de två nedre planen ligger sovrummen och ett stort dressingroom. Tar du dig ner till våning -2 hittar du en gedigen sällskapsyta fri att inreda tills fantasin sätter stopp.

 

Det nedersta våningsplanet var från början en kyrkolokal, som gjordes om till en biosalong. Senare utgjorde planet Sandrewteaterns rekvisitaförråd och en räls i golvet finns fortfarande bevarad.

Annons

I nuläget kännetecknas det nedersta våningsplanet av pingisrum, biorum och en skateboardramp. Dessutom nås fastighetens garage därifrån.

 
 
 

Utropspriset är på 16,5 miljoner kronor, men den framtida köparen får å andra sidan väldigt mycket för pengarna.

Läs också:

Till salu: Arkitektritad sekelskiftespärla inredd av Note Design Studio

Här har Sveriges dyraste townhouse sålts

De lanserar lägenheter på ett av Stockholms mest natursköna lägen

Annons