Högt ovanför de omgivande takåsarna, på Banérgatan, ligger den här nybyggda vindsvåningen med magisk vy över Östermalm, ritad av arkitekt Wayne Evers.

Utöver ett fantastiskt ljusinsläpp från enorma fönster som går från golv till tak uppgår takhöjden på sina håll till 4, 6 meter i nock.

Foto: Henrik Nero Styling: Stylingbolaget för Siv Kraft

Obehandlade och naturliga trädetaljer, sten och ljusa toner går som en röd tråd genom de 186 kvadratmetrarna och utanför löper två altaner – på sammanlagt 67 kvadratmeter – med läge i både väst, sydväst och öst. En av altanerna är 18 meter lång.

Läs mer: Kika in Elle-redaktörens renoveringsprojekt i Djursholm

Som om det inte vore nog finns det även en walk in-closet helt i trä och med läderdetaljer, samt en bastu i cederträ.

Penthouselägenheten är nästan uteslutande inredd med svensk och dansk design för att ge ett klassiskt, men ändå modernt intryck och en intressant look.

Läs mer:  Veckans inspirationshem: Trendsäkert penthouse i gråskala

Den härliga loungestolen med tillhörande fotpall i läder från Arne Norell blir en fin och mjuk kontrast till den hårda eldstaden i naturputs.

Pendeln från Flos skänker ljus över Per Söderbergs fantastiska matsalsbord i grön granit när mörkret faller. Till detta kombineras de fina stolarna Lightwood från Maruni.

Skrivbordet och stolen med läder- och nitdetaljer kommer också från Per Söderberg och lampan från vintagebutiken Franks Mood.

Läs mer: Kika in i exklusiva våningen – i Stockholms 1800-talspalats

Sammet är ett av årets trendmaterial och den här mörka soffan signerad Eilersen är ett strålande bevis varför vi inte kan få nog av det mjuka materialet. Tillsammans med läderfåtöljerna från Röshult och soffbordet från Scherlin ger den vardagsrummet en lyxig och smakfull känsla.

Kökets färgplalett går i typsikt skandinaviska nyanser och svala trätoner möter ljusgrått, svart och rostfritt och erbjuder mycket förvaring.

Även sovrummet är ljust målat och kombinerat med avskalade paneler i trä. Sängbordet väver in de båda elementen och kommer från Asplund. Den stilrena läderfåtöljen är av samma märke.

Läs mer: Veckans snyggaste hem: Vindsvåning i skandinavisk design

Både taket och golvet i badrummet består av carraramarmor och det helglasade väggpartiet släpper in ljus samtidigt som det erbjuder utsikt – men ingen insyn – över staden.

De båda altanernas golv är i hyvlad jämtländsk kalksten, diskreta glasräcken ramar in och de generösa ytorna är inredda med loungemöbler från Röshult i naturnära kulörer.

Läs mer: Kika in i stjärnarkitektens funkislya på Kungsholmen