Ariake och My Res ställer ut i magisk våning – kika in

Under Stockholm Design Week 2018 bjuder det japanska inredningsvarumärket Ariaki – i samarbete med bookazinet My Residence – in till utställningen A Quiet Reflection i ett privat residens i centrala Stockholm, som tidigare tillhört den mexikanska ambassaden.

Annons

A Quiet Reflection blir en finstämd upplevelse med fokus på hantverkets kraft och andra handplockade verk, stylade av inredaren och stylisten Annaleena Interiors.

Det är första gången som Ariaki lanseras utanför Japan och nya kollektionen, som är tillverkad i japanska staden Morodomi, rymmer möbler och inredning av bland annat Staffan Holm, Norm architects, Shin Azumi, Gabriel Tan, Anderssen & Voll, Zoe Mowat och Studio MK27.

 
Bord Hommage av Studio Matti Carlsson, lampa från Wästberg.  
 
Annons
 

På utställningen kan du även se verk från Studio Matti Carlson, Dry Studio, Nick Ross, Anton Alvarez, Jenny Nordberg, Emma Bernhardt, Frama, Ann Ringstrand, Perspektive studio, Arno Declercq, Erik Nordenhake, Berg galleri och Christian Larsen Gallery och Nordlings Antik.

Annons

– Jag har alltid velat skapa en utställning där platsen samspelar med möblerna som visas – möbler och konst gör sig ju bäst i en riktig miljö, ett hem. Den här fantastiska våningen från 1896 har alla originaldetaljer kvar, och kommer snart renoveras för att bli ett familjehem. Men den är oerhört vacker precis just nu, och det är magiskt och lite privat att få besöka en sån här lägenhet. Alla möbler och objekt som visas har handplockats för att samspela med platsen. Fokus ligger på hantverk och egna uttryck. Annaleena interiors har dessutom gjort en fantastisk styling, säger Hanna Nova, chefredaktör på Residence.

Utställningen på Grevgatan 3 är öppen 8-9 februari från klockan 9-18.

 
 
Annons
 
 
Annons
 
 
Annons
 

Foto: Andy Liffner. 

Läs också:

8 fina lanseringar på möbelmässan

Spana in Dux designklassiker – stylade av Lotta Agaton

9 inspirerande utställningar på designveckan

Annons