Låt dig inspireras av balansen mellan tidlösa detaljer och moderna inslag hemma på Valhallavägen 22B. En tvårummare på 56 m². Här är det taken som är målade i färg medan väggarna leder ljuset framåt.

furugarderob

Denna lägenhet ligger i ett bostadshus med fem våningar plus suterrängvåning som uppfördes under åren 1908–1910. Ritningarna till huset utfördes dels av arkitektduon Hagström och Ekman, dels av E Hjelm, som ritade om fasaden, suterräng- och bottenvåningen. Det man ser i dag är drag från både jugend och funktionalism.

furu kök
detaljbild i kök furu

Köksinteriören har måttbeställda speglade fronter som är lackade i ljusgrått och dessa har kombinerats med en platsbyggd del med skåp av lackad slät furu. Bänkskivorna är av svart marmor. Kontraster på kontraster utan konstigheter.

vardagsrum grått
vardagsrum Östermalm

Stora fönster som bjuder på morgonsol. En varm och lugn känsla som tillsammans med det rosa taket lyfter färgerna till en ny nivå. I sovrummet står en platsbyggd säng med förvaring i skåp under. Det finns även en dold lucka under själva sängen med plats för mycket saker. En trappa leder upp till sovloftet. Vakna här och sväva på taket.

sovrumsutsikt
furudetaljer sovrum
säng med förvaring i furu

Färgerna på möbler, inredning, väggar och tak balanserar det moderna med det anrika utan att ta över. I alla rum ligger hårdvaxoljad fiskbensparkett av ek.

Var: Valhallavägen 22B. Våning 5.

Storlek: Två rum, 56 m².

Lägenheten förmedlas av Historiska hem,bilderna är fotograferad av Malmberg, stylad av Lindholm. 

Läs mer:

Veckans hem: Funkisvillan vi älskar 

Så här väljer du rätt gardiner till ditt hem 

Möbeldesigners lyfter kvinnliga formgivare