Veckans hem: Naturfärgad dansk kustdröm

Norm Architects har inrett ett hem som ska få dig att känna dig som att du är ute i naturen – med jordiga färger och grovhugget smakfulla möbler.

Annons
 

Danska designduon Norm Architects har inrett ett hem som ska reflektera färgpaletten i det grovhuggna danska landskapet. Bilderna som publicerades på Dezeen visar upp ett hem i samklang med sin omgivning – där sandfärgade väggar och jordfärgad inredning löper som en röd tråd genom huset.

Beläget nära Köpenhamn på Nordsjälland är hemmet penslat i en färgpalett som riktar uppmärksamheten åt Danmarks kustlandskap. Steniga miljöer i toner av grått blandas med vågorna mot strandkanten och trädtopparna i skogen. Norm Architects har skapat rum som visar den simpla skönheten – allt i relation till naturen.

Annons
 

Sovplatsen med råa ytor i den genomgående sandfärgen matchas tillsammans med skiffergrå sängkläder.

 

I rummets mitt syns en stenfärgad soffan av italienska designföretaget Living Divani. Svenska designföretaget Artilleriet syns också i hemmet där de hängande skulpturerna i tyg återfinns tillsammans med konst samlat från resor världen över.

Annons
 

»Renoveringen var utmanande för att försöka införliva den vilda naturen på en raffinerad nivå«, sa inredningsarkitekt Laura Bilde till Dezeen.

 

Genom de rika naturmaterialen ger huset känslan av att vara utomhus i naturen.

Läs mer:

Kolla in den danske konstnärens magiska gömma på Jylland

Spana in Norm Architects vackra inredning i Köpenhamns nya vinbar

Magisk inspiration – kika in Residences utställning tillsammans med Ariake

 

 

Annons