Veckans snyggaste hem: Sekelskifte med designsäkra detaljer

Den här ljusa sekelskiftespärlan har allt från vackra trägolv och stuckatur till påkostade material och smakfull inredning. Dessutom hittar vi en av årets stora trender: Piedestalen som lyfter hela köksinredningen.

Annons

Med Mariatorget och Mariaberget som grannar ligger den här tjusiga trerummaren. Huset och bostaden uppfördes redan 1899, men har renoverats i omgångar, senast förra året.

08. Hornsgatan
 

Trots det har lägenheten fått behålla originalcharmen och man har valt att bevara de tidstypiska stuckaturerna, bröstpanelerna, takrosetten och spegeldörrarna. För att inte tala om det vackra plankgolvet, som är genomgående för de 72 kvadratmetrarna, med undantag för det kaklade badrummet.

Piedestal Hornsgatan Matti Carlson Fantastic Frank Real Estate
 
lampa
 
Annons

Generös höjd och stora fönsterpartier i kombination med krispigt vita väggar och tak gör att den här sekelskifteslägenheten släpper in mycket ljus och känns både luftig och fräsch.

Stylisten Josefin Hååg har stylat bostaden med smakfulla inredningsdetaljer som smälter in fint i helheten, med enstaka element som sticker ut och ger ett stilfullt intryck.

Piedestal book Kitchen Matti Carlson Fantastic Frank Real Estate
 

De dekorativa piedestalerna i betong står formgivaren Matti Carlson för och går att köpa i Fantastic Franks webbshop.

Annons
Hornsgatan
 

Det vita köket bryts bland annat av med en helsvart matgrupp matchat med den klassiska pendeln Semi från Gubi i svart och en tavelvägg med lika svarta ramar.

Fler bilder och mer information om lägenheten hittar du här (reklamlänk).

01. Hornsgatan
 

Foto: Fantastic Frank (reklamlänk) Styling: Josefin Hååg Mäklare: Caroline Gergils (reklamlänk)

Läs mer:

Residence listar: 8 piedestaler som lyfter inredningen

Veckans snyggaste hem: Vindslägenhet med kontraster och exklusiva detaljer

Residence listar: Toppinredarnas 10 favoritobjekt

Annons