Veckans inredningsnyheter – i Instagrambilder

Nytt supernummer, några härliga nylanseringar och favoriter, en trendföreläsning och H&M Homes nyöppnade pop-up butik – vi sammanfattar veckan som gått på Residence Instagram. Följ med bakom kulisserna på tidningen!

Annons

För en daglig uppdatering om vad som pågår på redaktionen på Residence kan man följa tidningens redaktion på Instagram-kontot @residencemag. Varje vecka summerar vi de mest omtyckta bilderna och händelserna i ett svep.

1. Succession

PetiteFriture_byMashaBakker-0395
 

Veckan började med lanseringen av de svenska formgivarna Färg och Blanche härliga porslin för Petite Friture på Snickarbacken i Stockholm. Det är en serie i åtta delar som har en textil känsla, utvecklade ur designduons experiment med filt. Finns till försäljning under september månad.

Annons

2. H&M Home pop up-butik

hmpopup
 

H&M Home öppnade dörrarna till sin 350 kvadratmeter stora pop up-butik på Drottninggatan 50 i Stockholm; massor av gäster, god mat och dryck samt styling av bland annat Saša Antić. Inget stängningsdatum är ännu satt. 

3. Norsk design

structure
 

Vi besökte Oslo design fair där Residence chefredaktör Hanna Nova höll ett föredrag om kvalitet – både när det kommer till att göra tidning och möbler.  Här visades även utställningen Structure som hon curerat i samarbete med stylistduon Kråkvik & D’Orazio. 

Annons

4. Frama och Kollekted By

frama
 

Under Oslo design fair inledde danska Frama och norska butiken Kollekted By sitt samarbete där de kommer att lansera en rad butiker framöver. 

5. Nytt nummer av Residence

Foto via @eclecticdecoration
Foto via @eclecticdecoration  

Nya numret nådde både butiker och prenumeranter. Jättekul med alla hurrarop och mail med beröm – det verkar vara ett uppskattat nummer.

Annons

6. Tips!

sandratyson
 

Vi älskar keramiken Sandra Tysons tallrikar och skålar. Se mer på hennes instagram @allfiredup.pottery – massor av vackra bilder.

7. Hem öppnat nytt showroom

hemshowroom
 

Möbelproducenten Hem öppnade nytt showroom i Guldhuset vid Vasaparken i Stockholm. Här kommer de ha sitt kontor dit stylister kan komma och låna produkter. De som är särskilt intresserade av att se deras samlade kollektion kan boka tid för möte. Annars finns alla deras produkter online.

Annons

8. Bästa hotellet!

etthem
 

Delar av redaktionen njöt av en underbar lunch på Stockholms vackraste hotell, Ett Hem. Trendföreläsaren Cay Bond bjöd på en inspirerande föreläsning som pekade på hur förändringar i samhället påverkar nuvarande trender inom kultur, konst och design.

9. Hemma hos

När Madeleine först flyttade ihop med Petrus för tio år sedan var han inte mycket för växter och prydnads- föremål. Och han var lite för mycket för minimalistiska ytor. I dag har deras smaker närmat sig varandra. Lampa av Inga Sempé för Wästberg.
 

I nya numret besöker vi Petrus Palmer som är vd för Hem, i hans och hans frus gårdshus mitt i stan. Härliga bilder och styling av Erik Lefvander och Alexandra Ogonowski. Vi kunde inte låta bli att bjuda på hela reportaget på vår sajt. Se mer här.

Läs även:
Trendspaning: 5 favoriter från inredningsmässan Maison & Objet
Kika in i Hem-grundarens lantliga oas – mitt i stan
Hanna listar: Veckans 12 främsta inredningsnyheter

Annons