Wendelbo: Att styla skrivbord är konstigt

Jag är ingen Hemnetspecialist. Jag konsumerar den sidan ganska varsamt om jag ska vara ärlig. Därför jag har inga större belägg för det jag ska säga men hindrar inte mig från att berätta hur det verkligen ligger till när det kommer till styling av de olika rummen.

Annons

Kök – ganska normalt utsmyckade. Visst det står kanske en och annan dagbädd för mycket där och det ligger aningen många slumpvis utkastade plädar men i övrigt ganska normalt.

Sovrum – ganska normalt utsmyckade. Visst det står kanske en och annan dagbädd för mycket där och det ligger aningen många slumpvis utkastade plädar men i övrigt ganska normalt.

Vardagsrum – ganska normalt utsmyckade. Visst det står kanske en och annan dagbädd för mycket där och det ligger aningen många slumpvis utkastade plädar men i övrigt ganska normalt.

Hall – ganska normalt utsmyckade. Visst det står kanske en och annan dagbädd för mycket där och det ligger aningen många slumpvis utkastade plädar men i övrigt ganska normalt.

Men….

När det kommer till arbetsrum i allmänhet och skrivbordsstyling i synnerhet så blir det bara konstigt. Riktigt konstigt. Kanske är konsten att styla ett skrivbord den största verklighetsflykten sedan bandmedlemmarna i Beatles slickade på konstiga frimärken i Indien när det begav sig.

Annons

Min 9-årige son kan inte ens med allt sitt lego, armadan av radiostyrda bildar, sjukt viktiga pinnar hämtade från senaste skogspromenaden, diverse mer eller mindre använda gympakläder och gamla godisförpackningar skapa den överbelastning som stylisterna bygger upp på skrivborden. Då är han ändå en fena på att bygga just överbelastade berg av olika vardagsföremål. Kanske en av Europas främsta faktiskt.

Hur går det till? Hur blir det såhär? Det är väl lite som med de där sakerna som rimligtvis borde existera men ingen har sett tänker jag. Bäbisduvor, bussar som tankar, eller byggnationer av McDonalds. Lite så verkar det vara med stylingarbetet av skrivbordsmiljöer på Hemnet. Helt plötsligt står de bara där. Överbelamrade med pappersvik så stora och komplicerade att till och med Lisa-Marie skulle bli avundsjuk.

Men detta räcker självklart inte. Skrivbordet, alltså själva arbetsytan, som exponeras ska också kantas av tavlor. Det gäller sen gammalt. Tavlor hängs inte upp på någon tramsig vägg. De ställs var helst det finns plats. På golvet, på byrån eller som i detta fall på skrivbordet.

Annons

Allt ovanstående kombineras gärna med en bordslampa så stor att svampen på Stureplan framstår som en attiralj från Teskedsgummans necessär. Har du några rejäla terracottakrukor och några slumpvis utvalda rostiga gjutjärnsföremål så är allt komplett. Så länge som det inte finns en kvadratmillimeter kvar på skrivbordet för saker man skulle kunna använda på ett skrivbord så är allt ok.

Det är inte rimligt. Bara konstigt. Riktigt konstigt.

Läs mer av Martin: 

Bloggarna kommer att förstöra internet

Årets mest uttjatade ord i inredningsvärlden

Bruna trenden måste dö

Publicerat 11 januari 2017
Annons