Wendelbo: Formex borde delas upp i ett A- och B-lag

Formex gick precis av stapeln, en del av er var kanske där men andra inte. Så, jag tänkte att det kanske är bra om jag berättade hur det var.

Annons

Några av er kanske följde mina ocensurerade sanningar på Insta Stories? Jag skiljer nämligen strikt på Instagram och Insta Stories. På Instagram publicerar jag bara tillrättalagda bilder med kort skärpedjup och bra ljus i jakten på likes, men på Insta Stories kan jag härja fritt. Dr Jekyll & Mr Hyde sa någon…

Jag vill inte göra någon besviken genom att försöka mig på analyser av de färgskalor som rådde. Vi kan ju bara enas om att puderrosa och dito orange är något av det fulaste och mest intetsägande färger som finns. Till och med brunt vore en frisk fläkt. Åhh vad det trendar, åhh vad rätt det är, åhh vad viktigt… låter bloggosfären. Låt dem låta! Jag har rätt och de har fel, det är inget man kan diskutera. Jag är helt säker på att Hans Rosling backar mig i den frågan.

Nåväl. Formex består i grund och botten av tre hallar. A, B och C. För enkelhetens, allmänhetens och inte minst för alla dessa ryggsäcksbeprydda människor som tvångsmässigt måste skala en apelsin så fort de åker kollektivt skull borde det vara en A-hall och en B-hall. I A-hallen har man vackra, nyskapande och intressanta saker med innovativa monterlösningar samt en kreativ, tillmötesgående och uppmärksam bemanning. I B-hallen har man inget av det. Enkelt.

Annons

Jag tänker att Formex utan några större problem skulle kunna skapa ett formulär inför säljandet av monterplatser i augusti. Ett par enkla ja- och nejfrågor borde lösa det mesta.

Är du tvingad av fru/chef/hund att befinna dig i en monter?

Tycker du att det är jobbigt att stå upp?

Du trivs bättre sittandes på en klaffstol i medioker kvalité spelandes Candy Crush?

Innerst inne hatar du folk?

Du tittar avundsjukt på alla montrar runtomkring som serverar vin?

Tankar som ”Är det inte slut snart?” börjar fara runt i huvudet strax efter pressfrukosten är färdig?

Enkelt. Har du svarat ja så står du i B-hallen. Har du svarat nej står du i A-hallen. Detta borde bespara journalister, inköpare, bloggare, marknadschefer och alla dessa ryggsäcksbeprydda människor som tvångsmässigt måste skala en apelsin så fort de åker kollektivt en hel del möda och besvär.

I A-hallen ska alltid Young Designers stå. Den avdelningen ska alltid stå på bästa platsen i A-hallen. Det är nämligen där det händer. Där står framtidens designsverige. Ett gäng människor som vågar brinna, vågar utmana och vågar ta plats.

Ps. Du med ryggsäck och någon form av tourettesliknande förhållande till frukt i kollektivtrafik, du går till B-hallen. Ds.

Läs mer: 

Wendelbo: Att styla skrivbord är konstigt

Wendelbo: Årets mest uttjatade ord i inredningsvärlden

Wendelbo: Bloggarna kommer att förstöra internet

Publicerat 27 januari 2017
Annons