Wendelbo: Lägg ner frukostfusket på Instagram tack!

Annons

Jag tänkte inleda denna krönika med en så kallad disclaimer. Texten nedan handlar om frukost och det är ju betydligt mer frekvent förekommande på sociala medier än tält och då kanske någon tar illa upp. Snälla gör inte det. Jag älskar verkligen alla som äter frukost. Oavsett kön och intresse. Jag älskar även de som inte äter frukost. Min fru till exempel. Hon tillhör verkligen inte världseliten av frukostätare men jag gillar henne ändå.

Men…

Det här sanslösa frukostfusket måste upphöra omedelbums. Ni vet vad jag menar. Ni vet exakt vad jag pratar om. Dessa ofantliga mängder av bilder tagna uppifrån på frukostbordet som besudlar alla våra sociala medier.  Frukostfusket får ju Refat El Sayeds examensdito att framstå som en småmysig vit lögn.

Det är inte bara bildformatet som är låst (bild uppifrån) utan även de förutbestämda bildtexterna. Det finns i princip 4 stycken.  Man varvar dem på ett för mig helt obegripligt schema. Det kan finnas någon ytterligare caption som jag missat. Ber om ursäkt för detta.

Annons

”Mmmm vilken underbar morgon, idag äter jag kvarg med kravhackad mangold, vad äter ni?”

”Härliga morgon, jag hälsar dig välkommen med en spenat- och kiwi(med skalet på)yoghurt”

”God morgon! Idag startar jag med 63 klyftor blodapelsin och två hekto quinoa. Hur startar du?”

”Yummie, det finns ingen bättre start på dagen än en härlig avokadomacka”

Vi stoppar bandet där och analyserar den allt mer förekommande avokadomackan.

Det finns inte en människa i världen som gör en avokadomacka kl. 06:30. Det hoppas jag ni förstår. Det är inte bara helt orimligt, det är även en fysisk omöjlighet. Ingen kan någonsin göra något vettigt innan ett par tre koppar knarkstarkt kaffe och då har klockan hunnit slå både 8 och 9. Att sen ens komma på tanken att med sked omsorgsfullt gröpa ur en avokado och därefter med millimeterprecision skära upp den för att lägga den på kravodlat knäckebröd från ort i ständig mobilskugga är bara nonsens. Dessutom vet alla att det inte finns några perfekt mogna avokados att utföra experimentet på. Absolut inte kl. 6 på morgonen.

Annons

Rätta mig gärna om jag har fel. Nej, förresten gör inte det. Vi kan bara ta för givet att jag har rätt. Som vanligt.

Sen måste vi också prata lite om alla dessa förbannade grapefrukter och blodapelsiner. Vad är upp med det? På riktigt. Som ni alla vet så kan man inte lita på frukt. Man vet aldrig vad man får. Det är totalt oberäkneliga klyftor som döljer sig under ett 3 cm tjockt ogenomträngligt pansarskal. Inte ens med en bättre vinkelslip går det att öppna någon av dessa frukter och om man nu mot all förmodan skulle lyckas så kan man fortfarande inte lita på dem. Lömska rackare! Det är som att spela bean boozled challenge.  Inget man gör på morgonkvisten helt enkelt. Eller överhuvudtaget.

För att vi ska få ordning på våra bildflöden har jag gjort en liten lista på saker man kan lita på. Saker som man inte behöver fotografer uppifrån eller för den delen fotografera alls. Bra grejer att äta till frukost.

Annons

Müsli – sådan man köper färdig i affären. Inget hemgjort knepigt fruktfyllt trams. Bara helt vanlig sockerchock.

Svettig ostmacka – Den som alla ändå äter för att få energi nog för att kunna gröpa ur sin förbannade avokado och ta en uppifrånbild.

Kaffe – Helt normalt, bryggt kaffe. Inga handtrampade bolivianska bönor som ska mortlas med omsorg i 47 minuter innan de stoppas ner i perkulatorn. Helt. Normalt. Kaffe

På återhörande! Nu ska jag tillbringa kommande 14 dagar med att hitta något nytt, helt oväsentligt att störa mig på. Finns chans att jag lyckas. #körsbärsblommor

Läs fler krönikor av Martin:

Wendelbo: Tält-trenden inomhus är ett skämt

Designdrakarna borde ägna sig åt välgörenhet

Snälla ge mig normal tvål

 

Få de senaste trenderna och nyheterna inom inredning i vårt nyhetsbrev – helt gratis!

För mer information om hur vi behandlar din data se Aller Medias integritetspolicy.

Bekräfta din mejl

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress.

Öppna mejlet och bekräfta din e-postadress så får du nyhetsbrevet inom kort.

Få mer av Residence – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

Publicerat 20 april 2017
Annons