Annons

Annons

Jonas Lindvall formger köksö för Ballingslöv – helt i marmorArkitekten Jonas Lindvall har tagit marmortrenden till en helt ny nivå – och klätt in en hel köksö i det exklusiva materialet.

En bänkskiva i marmor i köket i all ära, med vad sägs om en helt kök i det trendiga materialet? Det har nu blivit verklighet i det konceptuella samarbetet mellan designern Jonas Lindvall och Ballingslöv.

Annons

Köksön är ett unikt exemplar – helt iklädd i marmor. Den är byggd av stommar i vitpigmenterad ask, med dörrar som omfattas av en sex millimeter tjock marmor. Lägg till det en massiv bänkskivan som mäter 100 millimeter.

Marmorkok_2

Köksön täckt i Carrara-marmor, byggd av Ballingslöv och designad av Jonas Lindvall finns att se på Landskrona Konsthall.

Marmorkok

Köksön är byggd av stommar i vitpigmenterad ask. Dörrarna omfattas av marmor-faner

Marmorkok_6

En nedsänkt diskhon framhäver den tjocka bänkskivan.

– Vissa material har en stark koppling till den kulinariska miljön och marmor har använts i kök genom århundraden. Förutom de praktiska fördelarna har marmor en genuinitet som jag tycker är mycket attraktiv. Varje marmorskiva har ett eget mönster och är helt unik, något som är karaktäristiskt för naturliga material, säger Jonas Lindvall.

Marmorkok_4
Marmorkok_5

Köksön presenterades vid öppnandet av utställningen ”Jonas Lindvall – arkitektur, inredning, design” på Landskrona Konsthall och finns även att se just där.

LÄS OCKSÅ

(30)
(0)


AnnonsLaddar