Annons

Annons

Kika in i Alexander McQueens exklusiva lägenhet – till saluDen hyllade designern Alexander McQueen gick tragiskt bort redan år 2010. Året innan hade han köpt alla lägenheter i en historisk byggnad i Londons exklusiva Mayfair-distrikt – nu är den till salu.

McQueens mål var att renovera om hela huset till ett hem till sig själv. Han hyrde en lägenhet i närheten för att kunna följa renoveringen på nära håll. Innan renoveringen hann bli klar tog den ikoniska designern sitt eget liv.

Annons

Läs mer: Avskalade grå toner hemma hos pr-chefen Daniel Redgert

Huset, som är byggt 1897, ligger på 17 Dunraven Street i London. Fram till 1920 var det Alexander Mountbatten, Drottning Victorias barnbarn som bodde i townhouset. De nedre våningarna såldes 2013 och nu har takvåningen i huset renoverats. Inredningen är en hyllning till den avlidne modeikonen. För den lyxiga designen står inredaren Paul Davies. Renoveringen av lägenheten, som är 166 kvadrat stor, varade i 16 månader och takvåningen är nu till salu för 8,5 miljoner pund, motsvarande drygt 96,6 miljoner svenska kronor. Lägenheten säljs av Wetherell.

Läs mer: Kika in i Justin Biebers exklusiva hus i London

mcqueen_5

Ett av tre sovrum i lägenheten.

mcqueen_3

Takvåningen har en stor takterass.

mcqueen_1

Kök med köksö och vy ut över en terass.

mcqueen_4

Takvåningens inredning är inspirerad av Alexander McQueen.

mcqueen-7

Inredningen går i neutrala och ljusa toner med mörkare detaljer.

Foto: Wetherell

(13)
(0)


AnnonsLaddar