Utställning Svenskt tenn smyckeskonst

4 spännande utställningar att besöka i helgen

Våren börjar göra sig påmind och med det börjar många utställningar öppna upp. Residence har listat både nya och pågående utställningar som du kan besöka redan i helgen.

Annons

1. Utställning av konstnären Matthias van Arkel

verk mattias van arkel
Painting PU, 2015.  

Den ständigt aktuelle konstnären Matthias von Arkel är mer än någonsin i ropet nu när allt fler vill ha skulpturer i sina hem (Matthias Mini-Cubes dyker upp i alltfler stylingar) samt att han nyligen ansvarat för designen i Dagmars butik i Sturegallerian. Matthias färgval och mönster har även influerat hela Dagmars sommarkollektion. Mellan 25 februari och 2 april presenterar han soloutställningen Altered Measurements, Clear Painting på Cecilia Hillströms galleri. I utställningen återvänder van Arkel till en serie väggbaserade verk och visar upp sina senaste kreationer.

Annons

Cecilia Hillströms galleri, Hälsingegatan 43, 25 februari–2 april.

2. Smyckeskonst på Svenskt tenn

Utställning Svenskt Tenn Smyckeskonst
Foto: Emma Shevtzoff  

På Svenskt tenns nya utställning Smyckeskonst visar tretton smyckeskonstnärer sina naturinspirerande alster. Utställningen ingår i projektet Smyckeskonst 2016 och är en uppföljare av den uppskattade utställningen Smyckeskonst på Kulturhuset i Stockholm 1986. I samband med utställningen presenterar smyckeskonstnären Märta Mattsson en ny kollektion skapad exklusivt för Svenskt tenn som är väl värt att hålla ögonen på!

Annons

Svenskt tenn, Strandvägen 5, 12 mars–10 april.

3. Vårsalongen 2016

varsalongen-2016
Konstverk (t.v) Ingvar Staffans, (t.h) Hlif Thorisdottir.  

Den årliga måste-ses utställningen Vårsalongen pågår fram till mitten av april. Missa inte att att salongen har flyttat till Gallerians tak på grund av den renovering och utbyggnad av Liljevalchs (ritad av Gert Wingårdh) som pågår. Nu kan du även njuta av utsikten samtidigt som du tittar på verken. Utställningen är prestigefylld då den namntunga juryn Lena Cronqvist, Berit Lindfeldt och Maria Miesenberger valt ut vilka konstnärer som får vara med och visa upp sina verk. I år har 114 konstnärer valts ut – de yngsta är 23 år och den äldste 99.

Annons

AMF Fastigheter, ingång från Brunkebergstorg, Malmtorgsgatan 8, 12 februari–10 april.

4. Mini marknad på Mimmi Staaf Möbelmakeri

mimmi staaf
 

I helgen ställer sex unga och aktuella hantverkare och formgivare ut sina alster på Mimmi Staafs Möbelmakeri. Det är inga mindre än Emilia Ilke, Emelie Thornadtsson, Studio E.O, MYR, Textilkulla och Mathilda Clahr som visar sina senaste kreationer –och det bästa: alla alster  kan köpas med hem

Mimmi Staaf Möbelmakeri, Vattenledningsvägen 57 i Hägersten, lördag och söndag, 11-16.

Publicerat 11 mars 2016
Annons