5 konstutställningar att besöka i vår

Henrik Kanekrans, grundare av konstplattformen Artworks, delar med sig av 5 uppfriskande konstutställningar du inte får missa.

Annons

1. Jens Fänge på Bonniers Konsthall

 

Jens Fänge öppnar vårsäsongen på Bonniers Konsthall med sitt figurativa och drömliknande måleri. Stockholmskonstnären som är född, uppvuxen och utbildad i Göteborg har under de senaste åren gjort raketkarriär inte bara i Sverige utan också internationellt. Kanske mest uppmärksammad är hans succéutställning 2016 på Parisgalleriet Perrotin.

Fram till mitten på mars visar han sin hittills största presentation i de stora salarna på Bonniers Konstall.

Annons

Läs mer här.

2. Dick Hedlund hos Ola Gustafsson

 

Galleristen och Malmö FF-supporten Ola Gustafsson ger Stockholmsbesökarna ett stjärnskott på konstscenen. Konstnären Dick Hedlund, född 1985 i Stockholm arbetar mellan skulptur och måleri. Hans konst kan för många kännas svår, men verken är uppriktigt balla och inspirerande, som att du kommer in i en helt annan värld. Så för allt i världen gå och upplev utställningen i person. Visas hos Elastic Gallery på Ulrikagatan 15 fram till den 3:e mars.

Annons

Läs mer här.

3. Daniel Jensen hos Roger Björkholmen

 

 

Detta kan vara en av Stockholms grymmaste, och senaste, utställningslokaler. En känsla av showroom, galleri, kontor och barhäng ger besöket den lilla finess som gör det svårt att lämna.

Just nu fyller galleri Björkholmen väggar och golv med verk och skulpturer av Stockholmskonstnären Daniel Jensen. Hans konst är svår att inte tycka om.

Läs mer här.

4. Ilja Karilampi hos Erik Nordenhake

 

Konstnären Ilja Karilampi förvandlar Erik Nordenhakes intima galleri till ett temporärt läger symboliserande ett västafrikansk sjöfartsläger. Utställnings mittpunkt är en 40 minuter lång video där Ilja, tillsammans med en konstnärskollega, Agassi F. Bangura, dokumenterat sin resa genom Ghana, Elfenbenskusten, Sierra Leone och Guinea.

Annons

Utställningen innehåller också ett visningsområde, militärövning och nya konstverk. Det här är politisk popkonst när den är som bäst.

Utställningen pågår till den 25:e februari, se mer av utställningen här.

5. Annika Johansson på restaurang Tako

 

Lördagskvällarna i Stockholm kommer framöver att spenderas på den Tengbom-ritade restaurangen Tako på Birger Jarlsgatan 29. Sedan en vecka tillbaka är konstnären, art directorn och musikkillen Slobodan Zivic ansvarig för klubben Const & Form på restaurangen som bjuder gästerna på en härlig mix av elektronisk musik och asiatisk matkultur. För konsten står Artworks. Med återkommande små utställningar kommer vi att visa några av Sveriges främsta konstnärer. Först ut är Domeij Gallery-knutna konstnären Annika Johansson som visar upp fem mindre oljemålningar.

Läs mer här.

Läs också:

Spana in Bukowskis inspirerande konst- och modeutställning

Experten: Här är den moderna konsten du ska satsa på

7 trendiga restauranger med konst i fokus

Publicerat 09 februari 2018
Annons