affordable art fair flickor topp

Affordable Art Fair demokratiserar samtida konst

Affordable Art Fair kommer den 11-14 oktober att för sjunde gången anordnas i Sverige. Samtliga verk har ett maxpris på 60 000 kronor och omfattar allt från skulptur, tryck, fotografi och måleri.

Annons

Gallerier från alla världens hörn kommer till Affordable Art Fair i mitten av oktober för att visa upp flera tusen olika konstverk från över 500 konstnärer. Mässan vill i år bli större, och gärna få in fler besökare än tidigare år. Man har valt att strama åt kriterierna för vilka gallerier som får komma med sina konstverk, men också gjort spännande samarbeten med Non-Violence Art Project, Jaguar, och Dreams, en spar-app.

Bernice Glimberg är fair director för Affordable Art Fair, och menar att tillväxten av mässan sedan man började anordna i Sverige har varit stadig, och att man inte har några planer på att göra några radikala ändringar.

– I år vill vi fortsätta på framgångsreceptet; bra och lättillgänglig konst som står i fokus men med kul och relevanta sidoaktiviteter för våra besökare.

affordable art fair Awakening olja 54x65cm 26.000SEK
”Awakening”.  
PALMA ARTE Je Shen Bountiful harvest 2018 oil on canvas cm 100 x 70 25.000 SEK
”Bountiful harvest”.  
Annons
Affordable art fair Galleri Lorentzon. Karin Holmström One of a kind akryl 100x120cm 27000SEK
”One of a kind”.  

Affordable Art Fair är ett koncept som föddes i England i slutet på 90-talet, och målet har inte förändrats sedan dess: gör samtida konst tillgänglig för alla. Konsten som ställs ut i Stockholm kommer både från nationellt och internationellt håll. Mässan erbjuder efter genomfört köp möjligheten för köparen att direkt få med sig konstverket hem. Det kommer även finnas inslagningsdisk, transportfirma och en ramverkstad för de verk som saknar ram.

Annons
affordable art fair Galleri Final Larissa Stenlander power of teamwork, grafik, 45x45
”Art of Teamwork”.  

Bernice Glimberg vågar säga det som majoriteten av oss kanske tänkt när man sett ett konstverk som kostar hundratusentals kronor.

– Vi är många som stått framför ett konstverk och undrat varför det kostar 150.000sek jämfört med ett annat som kostar 1000sek. Vi är konstmässan där ingen fråga är för dum, istället uppmanar vi alla att fråga och lära sig mer om konsten du köper. Våga fråga och ha kul! Galleristerna älskar att få berätta om deras konst.

Affordable Art Fair anordnas den 11-14 oktober på Nacka Strandsmässa utanför Stockholm.

Läs mer:

Konstnären David Hockneys tavla kan bli världens dyraste

Sex höjdpunkter från London Design Festival

Hilma af Klints Tempelserie görs i limiterad mattkollektion

Publicerat 03 oktober 2018
Annons