Stjärnfotografen Anton Corbijn ställer ut på fotografiska (igen!)

Annons

Det har bara gått fyra år sedan succéutställningen Inwards and onwards visades på Fotografiska men nu är fotografen Anton Corbijn redan tillbaka igen, denna gång med utställningen 1-2-3-4. Corbijns karriär började när han som ung tog med en kamera till en konsert hemma i Nederländerna, då ett knep för att få stå längst fram. När bilderna senare publicerades kom han på att fotografyrket var ett bra sätt att närma sig musikbranschen som han på den tiden drömde om. Sedan dess har han följt en rad olika band och på sitt dokumentära sätt avbildat dem i deras egna miljöer. Och det är i sitt egna bildarkiv från dessa tusentals fotograferingar han nu valt ut bilder till den nya utställningen.

–Det mesta jag hittade var bara skit men när man springer på de där guldkornen bland bilder man helt glömt bort att man tagit så känns det fantastiskt.

Läs även: Nu kan du köpa Fotografiskas prints på nätet

Annons

Utställningsytan är fördelad dels på idolväggar, där flera bilder på ett och samma band eller artist presenteras, bland annat U2, Depeche mode och REM, dels på väggar där enskilda foton på olika kändisar presenteras sida vid sida.

Utställningen pågår 16 september–4 december, 2016

Läs även: 8 prisvärda konstverk att pryda väggarna med i höst

Nick Cave, London 1996 Copyright Anton Corbijn (00)
Nick Cave, London 1996  
LL Cool J, Brooklyn 1991 Copyright Anton Corbijn (00)
LL Cool J, Brooklyn 1991  
John Lydon, London 1979 Copyright Anton Corbijn (00)
John Lydon, London 1979  
Annons
Depeche Mode - Dave Gahan, Frankfurt 1993 Copyright Anton Corbijn (00)
Depeche Mode – Dave Gahan, Frankfurt 1993  
Publicerat 16 september 2016
Annons