asus blundlund topp

När laptopföretaget ASUS grundades i slutet av 1980-talet tillverkade man till en början moderkort, men är i dag mest kända för sina smidiga, minimalistiska laptops – framförallt sin Zenbook som lanserades 2010. Nu vill man däremot ge sig in i konstvärlden, eller, som man själva uttrycker det: ”ASUS vill inte längre vara en konstälskande betraktare – vi vill vara en konstälskande aktör.” Den 20 november bjöd så ASUS tillsammans med konstnärsstudion BLUNDLUND in till utställningen NOT YET! där man visade upp sitt samarbete: en omarbetning av ASUS nya Zenbook S i form av konstverk med syftet att få betraktarna att ifrågasätta, en påminnelse om att aldrig ta något för givet.

– Vi tog initiativet till en unik möjlighet att göra ett kreativt samarbete med BLUNDLUND.CO.,LTD som ledde till en sällsynt härlig krock mellan konst och teknik. Att samarbeta med BLUNDLUND har varit inspirerande, utöver det vanliga, och resulterat i någonting iögonfallande. Det går tycker vi verkligen hand i hand med ASUS vision och produktportfolio, säger Dick Andersson på ASUS Nordic.

ASUS_Blundlund_Zenbook_Stockholm

Utmanar vem som är konstnär

Moa Bartling och Sebastian Bacigalupe startade BLUNDLUND 2012 efter att ha jobbat som designers och konstnärer, då man ville skapa mer frihet inom vad som betraktas som konst och vem som är konstnär. De menar att samarbetet breddat deras egen horisont.

– Att jobba med ASUS och Intel öppnar upp ögonen för vad som är möjligt, det är stora företag med internationell närvaro som skapar en lokal konstupplevelse – någonting som inte händer ofta, säger duon.

ASUS Blundlund konstverk 2
asus blundlund konstverk 1
fingrar asus blundlund vernissage
asus blundlund tre konstverk vernissage

Läs mer:

Vackraste inredningen av fantastiska Apparatus

Sandqvist samarbetar med Morakniv

Åhléns släpper kökskollektion med Niklas Ekstedt

Gilla Residence på Facebook