arteme margiela miljö

Alexander Wessely jobbar som fotograf, regissör och konstnär, med artister som Rihanna och Drake samt modemagasin som Vogue som kunder. Andreas Eneskjöld är verksam i fastighetsbranschen och har ett stort intresse för fotokonst. När de träffades på en utställning för drygt fyra år sedan upptäckte de snabbt att dom hade en delad syn på konst och kreativitet – och sakta föddes idén om att starta ett företag ihop. Idag har de lanserat Arteme, som har ett tydligt mål: att sälja limiterad fotokonst till rimliga priser i handgjorda kvalitativa ramar.

– Intresset för fotokonst växer starkt, men det som finns att köpa i dag är i princip bara massproducerade prints och posters. Alternativet är verk i väldigt limiterade upplagor som säljs av konstnärer som Alexander till samlare från 50 000 kronor och uppåt. Vi har arbetat i över ett år med att hitta en produktionsmetod som känns ekonomiskt hållbar för att kunna sälja riktig fotokonst till rimliga priser, utan att kompromissa på kvaliteten, säger Andreas Eneskjöld.

andreas arteme

Trycks på UV-beständigt kvalitetspapper

Arteme är ett nätbaserat galleri med handplockad och limiterad fotokonst som säljs i handgjorda träramar. Verken trycks på ett UV-beständigt kvalitetspapper vilket gör att man kunnat ta bort glaset framför ramen. Både för att helt slippa reflektioner – och komma ner i vikt. Verken, som tillverkas och monteras i deras ateljé på Roslagsgatan, finns i tre storlekar med priser som sträcker sig från 699 till 1 999 kronor.

– Hela tanken med Arteme är att göra riktig fotokonst tillgänglig för många fler. Vi vill erbjuda en möjlighet som inte finns i dagsläget, säger Alexander.

Andreas håller upp  en inramad närbild av en kvinna i en mask av modeskaparen Maison Margiela.

– Bara den här ramen skulle kosta 700 kronor hos en rammakare. Hos oss får du dessutom ett ramsatt verk som är färdigt att hänga upp på väggen.

arteme tavla mask
arteme ram horn
arteme tavla arm tatuerad
arteme inramade tavlor
arteme inverterad ballerina
arteme miljö
arteme logga ram
arteme miljö sideboard lampa tavla
arteme stående tavla

Läs mer:

Stjärndesignern Faye Toogood hjälper nya husägare

Norrgavel 25 år – Hanna Nova väljer sina favoriter

Nationalmuseum öppnar efter fem år

Gilla Residence på Facebook