Nya konstfenomenet – originalkänsla i tryck

Nya konstfenomenet – originalkänsla i tryck

Santa & Cole är aktuella med en en serie utvalda konstverk som trycks på exklusivt papper i begränsad upplaga.

Annons
Skapa kreativa rum – inspireras av träskulptörens ateljé
Skapa kreativa rum – inspireras av träskulptörens ateljé
1:14

Säg Santa & cole och de flesta kommer att associera namnet till Miguel Milás klassiska lampa Cesta. Men i företagets portfölj ingår naturligtvis mängder med belysning och en serie möbler.

Nya konstkollektionen

Nu släpps Santa & Cole Art Collection på den svenska marknaden. Dahl agenturer i Stockholm har samarbetat med Santa & Cole och förmedlat deras lampor och möbler i 27 år och är deras partner i Sverige och Finland.

»Vi älskar konst och är därför bubblande glada att nu kunna erbjuda ett fantastiskt urval konstverk, handplockat och kurerat av våra vänner i Barcelona, Santa & cole – som har fått ännu fler strängar på sin lyra« säger Linda Dahl som tillsammans med sin bror Alexander driver Dahl agenturer.

Annons
Del av verket Anochecer (Atmósferas) av Carmen Galofré, Santa & Cole.  
Sílvia Martínez Palou har tolkat fasaden på arkitekten Antoni de Morgas hus i Barcelona. Verket heter Moragas Brusi 02, 13 750:-.  
Annons
Santa & Cole art collections beställs hos dahlagenturer.se.  

Konstnärer från Spanien

I dagsläget kommer samtliga konstnärer från Spanien, men framåt kommer även skandinaviska konstnärer att finns med.

Med stor respekt och vördnad för originalverket tas kopior fram i samma mått som originalet, varken större eller mindre. Genom en noggrann scanningsprocess av originalet läggs sedan stor omsorg vid att återskapa originalets detaljer, känsla och färgåtergivning. Hela samlingen trycks under licens och där royalty utgår till konstnärerna.

»Santa & Cole har hittat en lucka mellan dyra original och billiga posters. Konsten har blivit demokratisk. Verken är maffiga och tar för sig och ramas med fördel utan glas, så att man kan se det fina papprets struktur« säger Linda.

Publicerat 13 oktober 2021
Annons