Prisade konstnären ställer ut – spana in hennes unika verk

Den välrenommerade glaskonstnären och formgivaren Ann Wåhlström ställer under hösten ut sina verk på Galleri glas i Stockholm.

Annons

Den 7:e september invigdes utställningen Stones and Vessels som består av 36 vackra stenar samt dropp- och cylinderformade kärl, inspirerade av strandpromenader i det gotländska landskapet.

 

Tonerna i Ann Wåhlströms utställning är dämpade och verken har framställts genom tekniken Murrini, som är uppkallad efter Murano, den lilla ön i lagunen utanför Venedig där man i århundraden har utvecklat glaskonsten.

 
 
Annons

– Stones and Vessels är en både vacker och träffsäker utställning utifrån färg, form och kvalitet, vi har knappt sett något liknande i Sverige tidigare, säger Anna Bromberg, grundare av Galleri glas, som öppnade i mars i år och har som ambition att blanda väletablerade konstnärer och nya talanger från Sverige och utomlands.

 

Ann Wåhlströms verk finns bland annat representerade på Nationalmuseum i Stockholm, The Chicago Atheneum, Museum of Architecture & Design samt på Corning Museum of Glass i New York.

Uställningen Stones and Vessels på Galleri glas pågår till 26:e oktober 2017. 

Läs också:

Här är appen som ska bli konstvärldens svar på Hemnet

Så inreder du hemmet med konst – 8 inspirerande tips

Spana in Eva Dahlgren och Alexander Lerviks unika glasutställning

Publicerat 18 september 2017
Annons