Åke Axelsson utställning under Stockholm Designvecka.

Därför måste du se nya utställningen om Åke Axelsson

Under Stockholms designvecka öppnar en ny utställning om möbelnestorn i Sven Harrys museum i Vasaparken i Stockholm.

Annons
Vintagedesign och specialbeställd konst signerad studio Lawahl
Vintagedesign och specialbeställd konst signerad studio Lawahl
2:02

»Vi har ett ansvar för framtiden. Vi kan inte bara göra krumelurer och figurer,« säger Åke Axelsson, en av Sveriges mest anlitade och erfarna inredningsarkitekter och möbelformgivare. Åke har alltid haft långsiktighet och resurstänkande som grund i det han gör. I hans möbler och inredningar finns en förståelse för både rummet och materialet, och han står bland annat bakom inredningen på Sven-Harrys museum.

I februari 2022 fyller Åke Axelsson 90 år. Efter sju decennier som inredningsarkitekt, formgivare och möbelsnickare, blickar Åke ständigt framåt. Med utställningen Talking to Åke bjuder Sven-Harrys konstmuseum in Åke Axelsson till en designkonversation med formgivare från en yngre generation, som David Ericsson, Färg & Blanche, Folkform, Christian Halleröd och Emma Olbers. Det blir en formmässig dialog om samtid och framtid, möbelhantverk, småskalig tillverkning, inredningar och resurser.

Annons
David Ericsson designer.
David Ericsson är en av designerna som ställer ut tillsammans med Åke Axelsson på Sven-Harrys i Vasaparken.  

Då kan du se utställningen

I Talking to Åke kommer ett urval av Åke Axelssons mest ikoniska möbler och inredningar visas tillsammans med verk som sällan visats förut. De inbjudna formgivarna producerar och visar unika verk, flera av dem skapade i samarbete med Åke Axelsson. Talking to Åke är initierad och producerad av Sven-Harrys konstmuseum i samarbete med Stockholm Design Week.

Innehållsproducent är Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Trä design hängandes på vägg.
Utställningen Talking to Åke kommer att visas fram till den 23 mars i år.  
Annons

Utställningen Talking to Åke kommer att visas fram till den 23 mars i år. Stockholm Design week pågår mellan den 7-13 februari i Stockholm, både digitalt och på stan. Den fysiska möbelmässan, Stockholm Furniture &Light Fair är uppskjuten till september i år.

Publicerat 22 februari 2022
Annons