Stockholm Art Week: Kika in en av årets häftigaste konstupplevelser

En av veckans hetaste utställningar på Stockholm Art Week står C/O Stockholm för – med samtida konst, design och antikviteter i ett gammalt stall.

Annons

Är du redo för konst- och designinspiration i överflöd? Idag den 12 april öppnar en utställning som det snackas lite extra om just nu – och vi förstår varför.

»C/O Stockholm kan enkelt beskrivas som utställningssamarbete inom samtida konst, antikviteter och design«, säger Roger Björkholmen, en av initiativtagarna, när vi fångar honom på plats under installation.

Bakom det pigga initiativet står utöver Björkholmen även aktörer som Stene Projects, Skajs Antikhandel, Thuner Antikhandel, Modernity och Stockholmmodern.

Tanken med C/O Stockholm är ett initiativ där smarta gallerier och antikhandlare gått ihop för att göra en utställning i Västra Stallet på Storgatan. Dagens öppning blir den femte uppsättningen sedan starten 2015 – och blandningen av samtida konst, design och antikviteter i denna lokal där 200 hästar tidigare trampat och utfodras med hö och vatten ger minst sagt sin känsla och patina. Att allt är till salu är ett annat plus.

Annons

Tidigare år har C/O Stockholm varit ett slutet evenemang endast för inbjudna. I år, efter många påtryckningar, öppnas det upp för en större publik. Öppningsdagen den 11 april är ett exklusivt arrangemang med endast VIP-inbjudningar och utställningen pågår sedan 12–14 april då det är öppet för allmänheten.

Till året upplaga har arkitekten Nina Kummelstedt bjudits för kurering. Och pass på, utställningen pågår bara till söndag den 14e april. En smygtitt hittar ni här, och bilder från tidigare utställningar hittar ni nedan:

 
 
 
Annons

Är du intresserad av konst men har ont tid? Artworks är appen och webbsidan som samlar pågående konstutställningar och gallerier på en och samma plats. Här hittar du plattformen. 

Publicerat 12 april 2018
Annons