Sveriges bästa fotografer auktionerar ut sina bilder för Musikhjälpen

Var du på Håkan Hellström på Ullevi i somras? Vad sägs om att hänga upp en bild från konserten tagen av proffsfotografen Anna Tärnhuvud? Nu kan du göra något gott samtidigt som du pryder väggarna med fotokonst.

Annons

PR-konsulten Erik Isberg har samlat ihop tolv av Sveriges bästa fotografer och tillsammans auktionerar de ut två bilder var. Pengarna går oavkortat till Musikhjälpen som i sin tur arbetar för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan.

Varför gör ni det här?

– Jag säger samma sak som alla fotograferna har sagt när jag har frågat dem om hjälp, det känns självklart att engagera sig. Det är ingen som frågar vad de själva får ut av det, det är ett logiskt beslut helt enkelt. Det är ju det som är det grymma med Musikhjälpen, att det verkligen har växt till en folkrörelse, nästan så man kan säga att det har blivit en Svensk tradition – med svenska värderingar om att man hjälper varandra, oberoende vem man är, säger Erik Isberg.

För så stor variation som möjligt har han kontaktat fotografer från olika hörn av branschen. Man kan bland annat buda på Expressen-fotografen Meli Petersson Ellafis dokumentära bilder från Turkiet, såväl som Viktor Flumés naturbilder och Josefine Bäckströms bilder som osar mode.

Annons

Läs mer: Nu kan du ställa ut dina egna verk på Fotografiska

Men det gäller att vara snabb om du har en favorit – endast ett exemplar av varje bild auktioneras ut. Du budar på Tradera, men hittar en översikt över bilderna här.

Läs mer: Nu kan du köpa Fotografiskas prints på nätet

Annons