Tobias Hägg fotar Sverige uppifrån – nu hyllas hans bild av National Geographic

Med sin systemkamera, drönare och ett öppet sinne fotograferar Tobias Hägg naturen från ett fågelperspektiv – och hans bilder är förtrollande.

Annons

Eskilstunafödda Tobias Häggs fotointresse föddes redan när han var 15, men det är först nu – 14 år senare – som han väljer att satsa helhjärtat på sin hobby. För ett år sedan startade han sitt Instagramkonto och nyligen blev en av hans bilder publicerade på National Geographic.

– Det var ganska stort, lite av ett life goal, säger han till Residence.

Fotot föreställer en liten ö med ett hus på, omgivet av stilla vatten. Platsen är Mälarön och kom till under en av årets första fina vårdagar med en Canon 7D och en drönare.

sweden-island-aerial
 

– Jag brukar inte fota så mycket i min hemstad, men den dagen var jag ute och letade efter något. Jag hade lite dålig inspiration, berättar Tobias.

Annons
01. tobias-hagg
 

Precis som många av hans andra bilder är fotot på huset på ön tagen från ett uppifrånperspektiv. Man kan säga att det blivit lite av hans signum.

07. tobias-hagg
 
02. tobias-hagg
 

– Jag har alltid velat ta foton från ett flygperspektiv, men det har inte varit möjligt för en privatperson förut, säger han.

Annons
08. tobias-hagg
 

Naturen är Tobias största inspirationskälla och hösten och vintern är hans favoritårstider rent fotomässigt.

– Men våren är fin den med, och solnedgångar på sommaren är också svårslaget.

04. tobias-hagg
 
05. tobias-hagg
 

Det är inte bara National Geographic som fått upp ögonen för svensken. För några veckor sedan blev han publicerad i brittiska The Telegraph och Daily Mail och i juni släpper ett engelskt bokförlag en bok om svensk skönhet – swedish grace – där hans bilder är med.

03. tobias-hagg
 

Du hittar mer av Tobias Hägg på Instagram och på Nordic Design Collective.

Foto: Tobias Hägg

Läs mer:
7 motiv vi svenskar helst fotograferar på semestern
Uppskattade fotografen Andrea Papini: ”Det här är den perfekta bilden”
Hemma hos inredningsfotografen Pia Ulin i Brooklyns skönaste lya

Annons