the ode to
the ode to
The Ode To är ett kurerat onlinegalleri som omsorgsfullt samlar originalverk av exceptionella talanger. Allt handgjort, allt unikt och allt till rimliga priser. Med särskilt fokus på kvinnligt skapade handplockar de samtida skulpturer, målningar, teckningar och udda objekt vars estetik fångat deras hjärtan. Till den 3 november kan du besöka deras pop-up utställning på Nordiska Kompaniet, NK, för att se höstens alla verk. 
the ode to

Pop-up utställning på NK

The Ode To kollektionen Female Form hyllar kvinnokroppen i olika handgjorda konstverk. Detta gör de med en pop-up på Nordiska Kompaniet som pågår till den tredje november. Där finns det massor med härliga verk att se.

The Ode To har omsorgsfullt valt ut kollektionen Female Form. Med handgjorda konstverk som hyllar kvinnokroppen i olika former, färger och medium. De har frodiga skulpturer av holländska konstnären Anna Morgado, akvareller av Liat Greenberg, starka torsos av svenska Fanny Schultz, målningar av Emma Wiik och dynamiska skulpturer av Kassandra Widmark Utas samt väggskulpturer av Kristiina Haataja. 

The Ode To grundades under våren 2018 av vännerna Anna Lukins och Helena Carlberg, som tillsammans delar en passion för konst och har letat efter vackra och mer speciella saker på de mest märkvärdiga ställen. Ambitionen är att förmedla allt det härliga med konst och göra det både lättare och mer inspirerande att hitta verk som få andra har.  
Foto: Frida Vega
Läs mer: