17 snygga (och läsvärda!) coffee table-böcker

Ute efter något nytt och vackert att lägga på soffbordet? En snygg coffee table-bok som dessutom är läsvärd är en klassiker som aldrig går ur tiden. Här listar vi 17 stilsäkra köp.

Annons

Soffbordet fungerar ofta som ett blickfång i vardagsrummet och är därför populärt att pryda med stilleben med allt från buketter och vaser till böcker och små prydnadsföremål. Särskilt populärt är det med coffee table-böcker som förutom att vara intressanta och underhållande att läsa även är vackra att titta på samt fungerar som ett statement piece.

Här har vi samlat 17 snygga och läsvärda coffee table-böcker – från mode, konst och fotografi till inredning och design – som du dessutom kan klicka hem direkt:

1. A frame for life

av Ilse Crawford, Edwin Heathcote

 

En bok med stilgurun Ilse Crawfords arbeten inom design och inredning – fylld av essäer och fotografier som garanterat inspirerar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

2. Vogue Living Houses Gardens People

 

36 spektakulära privata hem och trädgårdar fotograferade av stora namn samt vars ägare verkar inom branscher som musik, mode och konst. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

3. Family etc.

 

Kombinera ditt fysiska fotoalbum och din coffee table-bok i ett med den här stilrena varianten, som finns i flera utföranden. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

4. Ny nordisk design

av Dorothea Gundtoft

 

Den här rikt illustrerade boken tar dig in i den nordiska designens värld, visar upp klassiker och tar dig närmare 2010-talets trendsättande formgivare. Läs mer och köp här.

5. The Kinfolk Home: Interiors for Slow Living

av Nathan Williams

 

En New York Times-bästsäljare som visar hur du kan förenkla ditt liv i hemmet samt tar dig till 35 inspirerande hem från världens olika hörn. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

6. Säker stil – 101 stiltips

av Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret

 

En handbok fylld med stylingknep som är både lärorik, inspirerande och gör din look lite snyggare. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

7. In Vogue

 

Den här vackra coffee table-boken illustrerar Vogues långa historia med hjälp av bilder, texter, intervjuer, omslag och andra verk från några av vår tids största namn inom mode och fotografi. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

8. Yayoi Kusama

av Akira Tatehata, Laura Hoptman, Udo Kultermann

 

En bok som i både text och bild hyllar en av vår tids mesta konstnärer Yayoi Kusama och hennes verk. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

9. The Monocle Guide to Cosy Homes

 

En coffee table-bok från businessmagasinet Monocle som erbjuder inspiration och praktiska tips för hemmet tillsammans med intressanta intervjuer, reseinspiration, illustrationer och fotografier. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

10. Tom Ford

 

En bildrik katalog som innehåller Tom Fords design för både Gucci och Yves Saint Laurent under åren 1994 till 2004. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

11. Dior

 

Vackra fotografier av samt detaljerade texter om Diors ikoniska design skapad av Christian Dior fyller sidorna i den här enorma coffee table-boken som väger hela 5,5 kilo. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

12. Peter Lindbergh: A different vision on fashion photography

 

Bilder av 90-talets supermodeller är nästintill synonyma med tyske fotografen Peter Lindbergh – och den här boken innehåller mer än 400 av hans unika modefotografier. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

13. Ibiza Bohemia

 

Ibiza är en it-destination som lockar med allt från klubbar, glamour och musik till yoga, bohemiska kvarter och stränder – och det är just den ön som den här boken hyllar i vackra bilder. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

14. Food in Vogue

 

En bok som inte bara handlar om mat utan även om mode, kultur och trender – fylld av vackra bilder av mat samt inspirerande texter av Vogues matkritiker. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

15. Ett hem med omtanke: harmoniskt, personligt och hållbart i längden

av Ida Magntorn

 

Inspireras till ett hållbart hem som dessutom är personligt och harmoniskt genom att kika in i både miljösmarta och snygga hem. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

16. Inside Haute Couture

av Désirée Sadek, Guillaume De Laubier

 

Från Chanel på rue Cambon till Jean Paul Gaultier på rue Saint-Martin – ta en tur runt tio exklusiva syateljéer i Paris i den här coffee table-boken. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

17. The Streets of New York

 

En bok fylld av vackra fotografier från New Yorks alla hörn som över 40 olika fotografer bidragit till med sitt unika perspektiv. Läs mer och köp här.

Annons

Startbild: Henrik Nero för Ekenstam/mäklare: Thomas Herzog

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Läs mer:

Bloggarens tips: 8 mest inspirerande coffee table-böckerna just nu

Sju inredningsbutiker runt om i landet att besöka i sommar

Som i en film – hemma hos Katsching-aktuella Michelle Meadows

 

Publicerat 30 juli 2018
Annons