Arkets designchef guidar till sina sommarfavoriter i Roslagen

Arkets designchef Anna Teurnell tipsar om smultronställena hon helst besöker i sommar – från nyöppnade Arket-butiken hela vägen ut till Roslagen.

Annons

Anna Teurnell är designchef på H&M:s storsatsning Arket. I våras besökte vi hennes stilrena hem på Södermalm i Stockholm, och i sommar åker hon ut på lantstället ute i Roslagen.

»Jag och min familj har sommarställe vid havet på Väddö utanför Grisslehamn – så jag tipsar om en åktur från stan med början på nya Arket-butiken ut i Roslagen«.

Arket

Stockholm

Jag är så glad över att tipsa om Arkets nya butik på Drottninggatan i Stockholm. Vi som jobbar med Arket har velat skapa en butiksupplevelse som vi själva gillar och saknar. Med ett noga utvalt sortiment för dam, herr, barn och för hemmet och med ett helt vegetariskt café där jag föreslår en smaskig lunch. Åk vidare till…

Rosa glass på Gelato Scarfo i Ålsten.
Foto: @gelatoscarfo på Instagram.  

Gelato Scarfo

Ålsten

Stans godaste glass finns i Ålsten i Bromma hos Gelatio Scarfo, Ålstensgatan 12. Passa på att promenera och titta på Per Albin-husen på samma gata. De är väldigt inspirerande om du är det minsta husintresserad. 94 fantastiska funktionalistiska radhus ritade av arkitekt Paul Hedkvist. Sedan vidare och ät lunch på…

L8 i Hamnen vid Grisslehamn i Roslagen.
Foto från l8ihamnen.se.  

L8 i hamnen

Grisslehamns fiskehamn

Ägarinnan Lottas räksmörgåsar och en kall, skummande öl är bara bäst, men om det är lite ruggigt väder rekommenderar jag fisksoppan.

Annons

L8 Buhres och Roslagsfisk

Grisslehamns fiskehamn

Packa kylklampar så du kan köpa med dig färsk eller rökt fisk från fiskhandlarna i hamnen. Buhres eller Roslagsfisk har öppet nästan jämt.

Ålands havslagun

Författaren Albert Engström var en känd Grisslehamnskaraktär och han hade ateljé och även skrivarlya i en havsvik en kvarts promenad från hamnen. Ta med badkläder och följ den slingrande grusvägen ner mot en makalöst vacker »lagun« i Ålands hav. Bada och njut i solen några timmar och upplev den personliga guidningen i skrivarlyan och hör dråpliga historier om bland både Strindberg och Zorn, som var vänner till Engström, och besökte Väddö.

Läs mer:

Stilrent hemma hos Arkets designchef Anna Teurnell

Idag öppnar Arket – så fokuserar märket på inredning

Här öppnar Arket sin första svenska butik

Publicerat 25 juli 2018
Annons