Chefredaktör Hanna Nova väljer sina sommarfavoriter

Residence-redaktionen har valt tingen som gör den bästa årstiden ännu lite somrigare: Säkra semestern nu! Först ut: chefredaktör Hanna Novas tips.

Annons

I numret av Residence som finns i butik just nu väljer redaktionen sina sommarfavoriter för den ultimata semestern. Kika in hur chefredaktör Hanna Nova Beatrice väljer att spendera sin sommar nedan!

»En härlig Greklandsresa, en veckas segling i Italien – och massor av häng på terrassen!«

Aesops Protective body lotion SPF50 och Petitgrain reviving body gel
 

1. Aesops Protective body lotion SPF50 och Petitgrain reviving body gel, 340 :- och 430:-.

Australiensiska Aesop har gjort sig kända för sin exklusiva och (snygga!) hud-, hår- och kroppsvård. Företaget menar att deras produkter ska vara en del av ett balanserat liv bestående av sund kost, lite motion, lagom mycket rödvin och en regelbunden dos av litteratur. Låter som den perfekta semestern?

Annons
Casa Cook på Kos, Grekland.
 

2. Bästa Greklandssemestern, Casa Cook Kos, Ving.

Casa Cooks tre hotell i Grekland erbjuder konceptbutiker där designintresserade kan botanisera bland utvalda designfavoriter, inom inredning, mode och accessoarer. Även välgörande behandlingar som utomhusmassage i nomadinspirerande tält, personlig tränare och yogaklasser erbjuds. Naturnära lyx i alla dess skepnader.

Krukor i serien Bau från Ferm living
 

3. Krukor i serien Bau, från 379:- (reklamlänk), Ferm living.

Annons

Snygg kruka från danska Ferm Living som är tillverkad i pulverlackerat galvaniserat stål. Inspirationen är hämtad från de rena linjerna och industriella ytorna från Bauhaus arkitektur – och passar lika bra på balkongen som på uteplatsen.

Badhandduk Montauk i vintage brown från Totême.
 

4. Badhandduk Montauk i vintage brown, 1 000:-, Totême.

Svenska Totême har sedan bildandet 2014 snabbt gjort sig ett namn med sitt ikoniska och stilrena uttryck som blandar skandinavisk minimalism med en vindpust av amerikansk artyness – märket bildades av Elin Kling och maken Karl Lindman på en flight mellan New York och Los Angeles.

Korgar i flätat sjögräs från Granit.
 

5. Korgar i flätat sjögräs, från 179:-, Granit.

Annons

Granits eleganta förvaring i sjögräs ger med rätt omgivning en lika exklusiv känsla som om det hade kostat det dubbla.

Pallen Dira av Vincent Van Duysen från Mabeo.
 

6. Årets favoritpall Dira av Vincent Van Duysen från Mabeo.

Dira-pallen är inspirerad av afrikanskt hantverk och följer principerna för det traditionellt handgjorda. Pallarna har enkla, men varierade former och görs i olika texturer för att skapa unika objekt även inom samma serie.

Inredningsbutiken Artilleriets A Journal of west coast culinary.
 

7. En av böckerna i sommarens läshög, vackra A Journal of west coast culinary, 560:- från Artilleriet.

Göteborgsbutiken Artilleriet är ett måste för alla som besöker västkusten – nu släpper de en bok som hyllar kärleken till köket. Boken ska locka till att utforska och upptäcka västkustens matkultur, och på 254 sidor delar Artilleriet med sig av områdets kulinariska rörelse som inspirerar dem: både mat, miljö och människorna.

Annons