Elsa Billgren skriver livsstilsbok om Gotland

Influencern Elsa Billgren gör en bok om sitt liv på Gotland. En bok om härligheter, god mat, inredning och loppisfynd – men också om livets tyngre sidor.

Annons

Sedan hon köpte sitt vita kalkstenshus för tre år sedan, har Elsa Billgren på många sätt personifierat sinnebilden av en drömmig sommar på Gotland.

Loppisfynd, långa middagar i ladan, vilda buketter, motljuspromenader på dammiga grusvägar, solvarma tomater i en skål i fönstret och iskallt vitt vin i gjutjärnssängen vid kornfältet är bara några av de bilder och berättelser som dyker upp i Elsas populära blogg och Instagramflöde sommartid. 

Nu berättar Elsa dessutom att hon under sommaren arbetat på en bok; Elsas Gotland. En bok som många säkert kommer vilja köpa för att få ta del av Elsas vackra värld.

Vad handlar boken Elsas Gotland om?

”Boken är en berättelse om sommaren, om att bli besatt av att se vackra saker, bygga upp något, göra något med händerna, bjuda in alla sina vänner och släppa taget från kontrollen. Det är en bok full av mina bästa recept, loppistankar och texter om att komma vidare”, skriver Elsa i bloggen.

Annons

Elsa Billgren skriver ärligt om både depp och pepp

Men Elsa betonar också att boken inte bara handlar om härligheter, utan även om sorg, oro, stress och längtan efter lycka.

”Att vara olycklig här borde nästan vara ett brott. Att vara olycklig på sommaren är tabu. Men när man varit med om något som skakar om ens liv, hur ska man någonsin lyckas bli glad igen?” skriver Elsa i bloggen (och refererar till 2017 då hon som nybliven mamma drabbades av livmodercancer) och fortsätter:

”Jag har verkligen försökt att vara transparent i den här boken och sätta otrolig pepp och pirr bredvid skörhet och sommarens långa melankoliska vakuum. En plats där tanken får tänkas klart, där alla hjälps åt med middagen, där dammiga 1700-talsskålar står och väntar på en på loppis och dikena fylls av blommor att sätta i vas.”

Boken Elsas Gotland släpps under våren 2021. Här kan du läsa mer om den så länge.

Foto: Elsa Billgren

LÄS MER:

Publicerat 04 september 2020
Annons