Fem rumsdofter som förgyller ditt hem – Residence listar favoriterna

Det är inte bara parfym som bär med sig en historia om vilka vi är – utan också doften vi har i hemmet. Idag kan vi välja precis den doft vi vill som ska representera oss och vårt hem. Residence listar fem favoriter!

Annons

Våren är i full blom. Vi omringas av körsbärsträd, nyklippt gräs och solkysst hy. Men, man vill ju gärna att det ska dofta lika gott inomhus som utomhus. Om du tycker att doftljus hör vintern till finns det numera rumsdofter från flera varumärken. För att plocka in våren i våra hem har vi plockat fram fem rumsdofter med toner från soliga Kalifornien, orientalisk hetta till nytvättat linne.

 

Skribenten och bloggaren Jennie Hammar släppte sin första kollektion doftljus under namnet Moreno California i slutet av april 2018, med sikte på att kombinera inredning med kärleken för Kalifornien. Lukten av sol är genomgående i de tre dofterna, där också cederträ, svarta vinbär och patchouli återfinns. Priset är 379:-.

Annons
 

Aesops rumsspray kommer i tre olika utförande: Istros med en arom av vibrerande blommig och rökig ton. Cythera med en träig, orientalisk och spicy doft. Till sist Olous med en fräsch lukt av trä och citron. Två till tre spray och doften kommer hålla i flera timmar. Priset är 470:- för 100 ml.

 

Alessi släpper nu The Five Seasons – en komplett serie av dofter för hemmet designad av Marcel Wanders. Med fem dofter återspeglas årstiderna och de olika stadierna i livet vi befinner oss i. Dofterna kommer som doftljus, rumsspray och doftpinnar. Pris från 210:-.

Annons
 

En unikt framtagen produkt av home spa varumärket MON|SUN tillsammans med den kreativa studion Dry Studios: handsvarvade cylinderformade doftbehållare i ekträ med tillhörande olja i serien Vitamin & oil, Deep woods and Burnt herbs. Wooden hours sprider en behaglig doft av cederträ, peppar och patchouli i rummet när oljan tränger ner i träet. En perfekt inredningsdetalj på vardagsrumsbordet. Pris från 199:-.

 

Det svensktillverkade tvättkonceptet Washologi har snabbt gjort sig ett namn med nischade tvättmedel och mjukmedel, man erbjuder även linnevatten som fungerar lika bra på sängkläderna som rumsspray. Linnevattnet kommer i sex olika dofter och där alla dofter lyckas fånga känslan av nytvättat. Det kommer i två storlekar, 750 ml och 100 ml. Pris från 69:-.

Läs mer:

Claes Dalén: 5 doftljus-favoriter just nu

Ikea i nytt supersamarbete med Byredo

Kika in i Aesops magiskt fina salong i Paris

Annons