Dalastugan ett stenkast från skidbacken

Drömmer du om en jul i fjällen, men upptäckt att de flesta skidstugor redan uthyrda? Då kan du köpa dig en alldeles egen stuga, med anor från 1800-talet, i Sälen – spana in den här!

Annons
9 klassiska juldekorationer (RESIDENCE)
9 klassiska juldekorationer (RESIDENCE)
1:14

Har du som många andra planerat att under julen isolera dig tillsammans med familjen i en skidstuga någonstans i den svenska fjällen? Men till din stora besvikelse har du upptäckt att de flesta stugor redan är uthyrda!

Ja, intresset för att komma iväg under jul är stort – men håll till godo. Nu kan du köpa dig en alldeles egen liten dala-stuga i Sälen.

Inne i skogen, uppe på Hundfjället, ligger en idyllisk gård med anor från 1800-talet. Stugan som erbjuder en robust timmerstomme har varit grunden för fjällminnen i generationer – en tradition du nu kan få ta över. På gården finns en storstuga, med intilliggande förråd och en gäststuga. Det finns även ett garage om du har bil med takbox för skidorna.

Storstugan består av två våningar – ovanvåningen består av två sovrum, varav det ena också fungerar som allrum och har gedigna inbyggda sängar. På bottenvåningen i storstugan finns kök, ett sovrum, allrum, toalett med dusch och självklart en bastu – som kan vara välbehövlig att använda efter en heldag i skidbacken. Den intilliggande lillstugan, även den i timmerstomme, är i sin tur är försedd med ett sovrum trinettkök, toalett samt en värmande braskamin för mys på kvällstid. Perfekt om gästerna som är på besök vill ha en eller annan ensamdag.

Annons
Uppe på Hundfjället i Sälen ligger de här idylliska dala-stugorna.  

Storstugan har ett vackert platsbyggt hörnskåp med gamla målade detaljer och nöttheten på stugans trösklar viskar om generationer som kommit och gått över dem. På båda våningsplanen finns det braskaminer, men den på bottenplan stjäl verkligen uppmärksamheten.

Så innan du har gett upp hoppet om en jul i fjällen så kan läsa mer om timmerstugan på Hundfjället här. Den ligger just nu ute till försäljning med bud från 2 800 000 kr.

En av de vackra dörrarna som speglar generationers fotsteg in och ut genom stugan.  
Annons
Ett av allrummen med charmig sovplats. Nattsuddarna kanske får se efter annan lämplig plats att fortsätta samtalen på.  
Robust braskamin på bottenplan.  
Storstugans grund är av robust timmer.  
Annons
Platsbyggt hörnskåp med vackert målade detaljer.  
Bastun är perfekt att hetta upp efter en lång dag i skidbacken.  
Det behövs verkligen varken färg eller tapet när väggarna är gjorda av timmerstockar.  
Annons
Nött furugolv som tassats på i generationer.  
Vad passar inte bättre än en dalahäst i fönstret i en stuga i sann dala-anda?  

Läs mer:

Uppdatera hemmet med vita inredningsdetaljer – 14 trendiga köptips

Historisk paradvåning i nyrenässans – se bilderna

Inred sovrummet för juliga drömmar – 21 köptips

Publicerat 10 november 2020
Annons