Lotta Engberg och Mikael Sandström visar upp sitt nya hem som sambos!

Allt vi vet om Lotta Engbergs och doktor Mikaels nya hus

Lotta Engberg och Mikael Sandström kan nu äntligen titulera sig sambos. Här är allt vi vet om parets första gemensamma villa i Mölnlycke utanför Göteborg.

Annons
Kändishemmen vi inte kan få nog av
Kändishemmen vi inte kan få nog av
1:55

Efter mycket tissel och tassel avslöjade tillslut forne schlagerstjärnan Lotta Engberg och Nyhetsmorgons doktor Mikael Sandström att de är ett par.

Sedan sommaren 2020 har de varit oskiljaktiga och ett naturligt steg i relationen var att flytta till ett gemensamt hem. Vilket de nu har gjort, i form av en villa på Västkusten.

Mikael Sandström lämnar läkarlivet i Uppsala

I samband med flytten har Mikael Sandström valt att inte bara lämna Uppsala, utan också sitt jobb som läkare. Han och Lotta har haft ett distansförhållande sedan i somras men det har tärt på dem båda.

– Det är därför vi flyttar ihop. Ska arbete eller kärlek gå först? Innan har det varit arbete men nu kändes det som att det är dags att ändra på det, vår tid är nu, säger Mikael Sandström till Aftonbladet.

Annons

Mikael har jobbat som läkare ”på golvet” i 35 år och nu är det dags att trappa ner. Men han slutar inte jobba helt, vi kommer att fortsätta få råd av doktor Mikael i Nyhetsmorgon.

– När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara, säger han till tidningen Hänt.

Doktor Mikael och Lotta Engberg har sålt sina hus

Mikael Sandströms tidigare hus i Hallstahammar fick mycket medial uppmärksamhet när det kom ut till försäljning. Mycket tack vare de speciella detaljerna i hemmet, som avsaknaden av väggar mellan kök, vardagsrum och inomhuspoolen, mitt i rummet.

Doktor Mikaels före detta hus
Mikael Sandströms före detta villa i Hallstahammar. Foto: Bjurfors Västerås/MG-Foto  

Mikael köpte huset för tio år sedan, för omkring 3,8 miljoner och sålde det nyligen för 5,1 miljoner. Här kan du kika in i Mikaels omtalade före detta villa.

Annons

Lotta Engbergs flytt blir inte lika lång som Mikaels. Hon har sålt sin villa i Olofstorp, två mil nordost om Göteborg och blir alltså kvar på Västkusten. Mikael berättar för Aftonbladet att han både har sommarställe i det nya området och att hans föräldrar bor i närheten, vilket gjorde flytten till en självklarhet.

Parets nya hus på 295 kvadrat

Parets nya villa ligger i Mölnlycke, strax utanför Göteborg och är byggt år 2016. Husets storlek uppgår till 295 kvadratmeter, exklusive garageutrymme och källarutrymme. Enligt bostadssajter är parets nya hus större än de flesta grannhusen i området.

Lotta och Mikael kan även njuta av en stor tomt på 1282 kvadratmeter och bara två minuters gångväg till närmsta vatten och badplats. Enligt Booli är huset i dagsläget värderat till 9, 9 miljoner kornor.

Första bilderna på Lotta Engberg och Doktor Mikaels hus

Både Lotta och Mikael har varit mycket restriktiva med att visa upp sin nya villa i sociala medier. Däremot bjöd Mikael ensam på en rundvandring i villan i Nyhetsmorgon för några veckor sedan.

Annons

Vi länk till tv-soffan visade Mikael upp det stora huset, som såg ut att ha flera våningsplan, ett stort loft, högt i tak och vita, ljusa ytor inomhus. Både kök och badrum såg tämligen nyrenoverade ut med helkakel och målade träluckor.

Bildkvalitén var inte att hurra för under Mikaels rundvandring. Men här kan vi ändå se en skymt av kakelugnen och den tilltänkta platsen för Lottas flygel, till höger i bild.  
Köket har en rejäl sällskapsyta i form av den generösa köksön.  

Speciell plats för flygeln i hemmet

Under rundvandringen avslöjade Mikael bland annat att den bruna jordgloben vid den öppna spisen är ett hemligt ”barskåp”. Han pekade även ut var sambons flygel skall stå, till höger om jordgloben.

– Här ska den beryktade Engbergska flygeln stå. Där ska hon sitta och sjunga smäktande ballader har hon tänkt, säger Mikael Sandström till programledarna i Nyhetsmorgon medan han tiltar upp kameran till ett stort takfönster ovanför flygelns tilltänkta plats.

På Lottas Instagramkonto får vi en skymt av den omtalade flygeln.

Vi kan även se att hemmet är beklätt med många stora fönster som släpper in härligt ljus i bostaden. Från det öppna vardagsrummet och köket finns också minst två dubbeldörrar ut till trädgård och uteplats, där vi gissar att paret kommer att spendera många soliga dagar i sommar.

Foto: TT, TV4/Nyhetsmorgon

Källa: TV4/Nyhetsmorgon, Femina.se, Aftonbladet.se

Publicerat 03 juni 2021
Annons