Ikea öppnar ny konceptbutik i Norrköping.

IKEA aktuella med nytt spännande koncept – öppnar i Norrköping

Ikea lanserar ett nytt spännande koncept i Norrköping – en butik helt utan fysiska produkter. Med andra ord så står onlineshopping tydligt i fokus. Kommer inspirationen kanske från coronapandemin?

Annons
Vinter- och vårnyheter på IKEA 2021
Vinter- och vårnyheter på IKEA 2021
1:10

Norrköping blir sätet för att testa det nya konceptet. Då inga fysiska produkter kommer att finnas i butiken så behövs heller ingen större yta. Det kommer alltså vara ett litet utrymme och alltså helt i motsats till hur vi är vana att se traditionella Ikea-varuhus. Istället är mötet med kunden det som kommer att stå i centrum.

»Jag ser det som att vi gifter ihop online och det fysiska mötet i butiken. Det är en slags näthandel men man får också möjlighet att möta våra medarbetare«, säger Maria Ängsberg varuhuschef Ikea Linköping till SVT i en intervju.

Pandemin har skiftat konsumentbeteendet från fysisk handel till online. Är stora varuhus något vi ser mindre av efter pandemin?

»Nej, de fortsätter att vara våra viktigaste enheter. Det här är ett sätt att komplettera och testa om vi kan få möta fler människor«, säger Maria.

Konceptet ska rullas ut på fler orter i Sverige. Hela tio orter är planerat.

Inga nya jobb eller arbetstillfällen

Butiken kommer att fyllas med personal som redan är anställda i företaget. Därför kommer satsningen i dagsläget inte att generera några nya arbetstillfällen för personer bosatta i Norrköpingstrakten.

Källa: SVT

Publicerat 23 juni 2021
Annons