Kika in i senaste numret av Residence

Vi lutar oss tillbaka och ser till stadiga möbler i runda former. Stiger in i hemmen med noga utvalda detaljer och inspireras av ljuset som skiner i våra hem. Nya Residence är här!

Annons

Det är här – Residence nummer 10/2019! Vi tittar in i den läckra vindsvåningen i Göteborg och inspireras av vår stora belysning och badrumsspecial. Det blir också ett besök i lägenheten som andas Prag – men som ligger mitt i Stockholm. Häng med!

Hemma hos Shabnam Aslani

Shabnam Aslani foto: Mike Karlsson Lundgren
 
Shabnam Aslani foto: Mike Karlsson Lundgren
 

Foto: Mike Karlsson Lundgren 

Annons

En vindsvåning med mörkbruna bjälkar, vintagestolar från Italien och med mycket kärlek för mode.

– Som man klär sig vill man klä sitt hem, säger Shabnam Aslani. Och visst är det något som tydligt genomsyrar hela hennes personliga hem.

Badrumsspecial

badrum vanitas
 

I detta nummer av Residence fokuserar vi på badrum. Elegansvågen sveper in och vi drömmer om både hotell- och spakänsla i hemmets mest privata rum. Inredaren Joanna Lavén har startat företaget Vanitas som säljer vackra stengolv och handfat. Tidiga morgnar i ett rum som detta känns inte helt tokigt.

Annons

Med belysning i fokus

lampspecial
 
bordslampa
 

I takt med att vi går mot den mörkaste tiden på året behöver vi ljusa upp vardagen. Därför har vi samlat flera sidor maxat med ljuskällor för alla hemmets rum och vrår. Här över ser vi två av favoriterna, först: vägglampan Cinquanta från Astep och sedan bordslampan Pump från Woud.

Annons

Hemmet med en känsla av Prag mitt i Stockholm

magdas och Alexanders hem på söder
 
magdas och Alexanders hem på söder
 

Foto: Andy Liffner 

Annons

Magda och Alexander har hämtat inspiration till sitt hem från den tjeckiske arkitekten och tidiga modernisten Adolf Loos. Här bor de i en spännande lägenhet på söder med noga utvalda detaljer som alla berättar en egen historia, oftast med koppling till Prag.

Formstark inspiration

Stilleben
 
Stilleben
 

Foto: Ragnar Ömarsson. 

Annons

Som inspirationen flödar. I ett formstarkt stilleben av Lotta Agaton får vi följa med möblerna på stadig fot med sköna former. Luta dig tillbaka och njut.

 

Läs mer: 

Utvald och hållbar design vi älskar lite extra just nu 

15 snygga golvlampor till hemmet 

20 fina dekorationer till granen 

Publicerat 30 oktober 2019
Annons