Magniberg-grundarens hetaste Köpenhamnstips

Magnibergs grundare Bengt Thornefors tipsar om sina bästa Köpenhamnshak – från rå antipasti till kontemporär konst.

Annons

Om du skulle vilja ha en ciceron i Köpenhamn så är Bengt Thornefors, grundare av sängklädesvarumärket Magniberg, ett utmärkt val. Efter att ha arbetat på designavdelningen på Acne Studios, och därefter som designkonsult åt Yves Saint Laurent i Paris och Los Angeles har hans resväska nuddat köpenhamnsk mark otaliga gånger. Scrolla ned för att se vad hans bästa tips är i den danska huvudstaden!

Antipasti på italienska restaurangen Osteria 16 i Köpenhamn.
 

Osteria 16
Min absoluta favorit-italienare i staden: en matupplevelse utan dess like från folket bakom hyllade Spaghetteria, och nyöppnade Pizzeria 54 i hjärtat av Vesterbro. Fotboll på tv:n i köket, crudo (rå fisk/seafood), Aperols ad libitum och de bästa möjliga värdarna. Ett måste-besök.

Annons

http://www.osteria16.dk/

Risotto på italienska restaurangen Mangia i Köpenhamn.
Foto: @mangia_bar_ristorante på Instagram.  

Mangia
Du kan enkelt älska två italienska ställen i samma stad, det är som att älska Palermo och Milano lika mycket. Mangia har öppnat en väldigt enkel restaurang, ingen fancy interiör eller hajpad arkitektonisk inriktning – bara enkel, god italiensk mat, italienska servitörer och en fantastisk atmosfär. Det här är stället du kan skicka vem som helst av dina vänner eller familj och veta att de är i goda händer, och mer därtill. Den enkla inredningen är bara den värd ett besök.

Annons

http://mangia.dk/

Lille Bakery är ett nystartat bageri i Köpenhamn.
 

Lille Bakery
Bageri från bagare som är född och uppvuxen i Köpenhamn, fullt finansierad av en Kickstarter-kampanj som garanterar bröd varje morgon de närmsta sex månaderna. Bageriet ligger i det gamla hamnområdet Refshaleøen som också huserar nya Noma – hit går du för det bästa brödet i Köpenhamn, från den trevligaste bagare i staden.

https://www.instagram.com/lillebakery/

Apollo Bar är ett av Köpehamns hetaste ställen, öppnat av Fredrik Bille Brahe.
Foton från Apollo Bars Instagram, @apollo_bar.  

Apollo Bar
Öppnat av Frederik Bille Brahe förra året. Apollo Bar ligger vid innergård på Kunsthal Charlottenborg, en av de största och vackraste utställningslokalerna för kontemporär konst i norra Europa. Apollo Bar är den perfekta platsen att vila för en timme eller två, och njuta av Frederiks ärliga och sofistikerade estetik.

Annons

http://apollobar.dk/

Rune Bruun Johansens studio är ett måste för den som är intresserad av exklusiv dansk design från 1900-talet.
Rune Bruun Johansens studio är ett måste för den designintresserade.  

Rune Bruun Johansen
En av de bäst klädda männen i Köpenhamn är också lika stark inom exklusiv dansk design från 1900-talet. Rune Bruun Johanssen har inte bara gjort den spektakulära interiören för Köpenhamns bästa häng, Apollo Bar, utan har också sin egen design som är värd uppmärksamhet. Besök hans fantastiska studio på den hisnande 1700-talsbyggnaden i rokoko-stil bakom det kungliga slottet. 

http://www.rbjohansen.com

Annons
Banja Rathnov är en konsthistoriker från Paris
 

Banja Rathnow
Banja Rathnov är en konsthistoriker från École du Louvre i Paris. The family of man-utställningen från 1955 guidar galleriets estetik och konst. Hon är svag för foto överlag, och du kan hitta unika konstverk i hennes galleri som ligger i en unik historisk inramning från 1920.

http://banjarathnov.com/kunstnere

Galleri Nicolai Wallner är det största galleriet för kontemporär konst i Köpenhamn
 

Galleri Nicolai Wallner
Galleri Nicolai Wallner är det största galleriet för kontemporär konst i Köpenhamn. Galleriet arbetar med en mångskiftande grupp av konstnärer som arbetar inom olika medier. Följaktligen är konstnärerna definierade som grupp inte så mycket genom en delad estetik, utan mer genom en önskan om att göra ett avtryck i en annars föränderlig värld.

http://www.nicolaiwallner.com/about.php

Läs mer:

Ikoniska designhotellet i Köpenhamn har renoverats – titta in

Snart finns Hays kökskollektion i butik – se alla bilder

Vildvuxen industrikänsla hos fotografen i Köpenhamn

 

 

Publicerat 18 juli 2018
Annons