miljökonton att följa

Nio Instagramkonton att följa för dig som vill ha miljökoll

Med tanke på den mängd tid den genomsnittliga vuxna personen spenderar vid sin mobil, och sociala medier, är det ju inte fel att då passa på att följa några konton som faktiskt inspirerar till en mer hållbar livsstil.

Annons

Naturskyddsföreningen

Den ideella föreningen Naturskyddsföreningen arbetar för att värna om miljön, och har sedan starten för över hundra år sedan (!) – bland andra Anders Zorn och Selma Lagerlöf var aktiva medlemmar – vuxit till Sveriges största miljöorganisation som vågar sätta press på makthavarna samtidigt som man inspirerar befolkningen till att ta hand om vår natur – och oss själva.

Världsnaturfonden WWF

Den internationella naturvårdsorganisationen har funnits i över 50 år och är en helt partipolitiskt obunden organisation – precis som Naturskyddsföreningen arbetar man ideellt (vilket känns som en förutsättning för alla större miljöorganisationer). WWF:s huvudsakliga arbete går ut på att skydda de mest hotade och unika arterna samt livsmiljöer på planeten.

Ellen MacArthur Foundation

Med målet att snabbare närma sig cirkulärekonomi är Elle MacArthur Foundation en internationell tankehub, och arbetar för att föra in cirkulärekonomiprincipen hos företag, regeringar och utbildningsorgan över hela världen.

Annons

Parley for the Oceans

Organisationen Parley for the Oceans arbetar för renare världshav, och har bland annat gjort flera uppskattade samarbeten med adidas, där man samlat ihop plast som skräpat i haven och gjort sneakers av det.

The Ocean Cleanup

Nyligen så påbörjades det hittills största rengöringsarbetet i vår historia när det kommer till nedskräpning av haven. The Ocean Cleanup använder ytterst avancerad teknik för att på bästa sätt rensa haven på saker som inte ska vara där.

The Zero Waste Collective

Efter att ha rest runt i världen under flera år kom Tara McKenna till en viktig insikt: människan skräpar ned något förfärligt, och vi behöver göra något åt det. Därför startade Tara The Zero Waste Collective, som helt enkelt arbetar för att minska på avfallet och bli eftertänksamma konsumenter.

https://www.instagram.com/p/Bq93trggDw2/?utm_source=ig_web_copy_link

Urban Eco – ZeroWaste

Precis som Tara från The Zero Waste Collective vill Anna Rydne, som ligger bakom bloggen Annas kemtvätt, också minska på avfallet – i boken Urban Eco: Guide till klimatsmart och giftfri vardag beskriver hon hur man ska gå tillväga även som stressad storstadsmänniska.

Annons

EAT

Genom att använda sig av gedigen forskning vill organisation EAT transformera vårt globala matsystem. Visionen är att alla ska ha rätt till rättvisemärkt och hållbar mat för att skapa en hälsosam planet med en lika hälsosam befolkning.

Livia Firth (Eco-Age)

Som creative director för hållbarhetskonsultfirman Eco-Age har Livia Firth känd för att skapa ramverk och kampanjer för miljömässig rättvisa över hela världen. Hon är också grundare av Green Carpet Challenge, samt en av medgrundarna till Annie Lennox kvinnliga förespråksgrupp The Circle.

Foto solceller på tak: Global Warming Images / WWF

Läs mer:

Emma Olbers tipsar om fem böcker med miljötema

6 designklassiker att fynda second hand – som håller livet ut

Svenskt hantverk i toppklass – Ogeborgs högkvalitativa mattor i naturmaterial

Publicerat 07 december 2018
Annons