sarah jessica parker i kopia av carrie bradshaws lägenhet

Nu kan du övernatta i Carrie Bradshaws lägenhet från Sex and the City

Har du någonsin drömt om att få bo som Carrie Bradshaw i Sex and the City? Nu finns en replika av NYC-lägenheten att hyra på Airbnb.

Annons
TV: 5 lyxiga kändishem du bara måste se
TV: 5 lyxiga kändishem du bara måste se
1:04

I nära hundra avsnitt av Sex and the City fick vi följa med i den frilansande sexkolumnisten Carrie Bradshaws (spelad av Sarah Jessica Parker) fartfyllda New York-liv. Hon och vännerna Samantha (Kim Catrall), Charlotte (Kristin David) och Miranda (Cynthia Nixon) strålade gärna samman i hennes rymliga enrumslägenhet på Upper East Side brownstone på Manhattan. Vi avundades såväl läget som gemenskapen de hade i läggan. Som en skänk från ovan finns det nu möjlighet att bo på liknande vis, i en kopia av hemmet som bokas genom Airbnb.

Annons

Uppladdning inför nya serien And Just Like That…

Det är med anledning av att HBO Max snart släpper SATC-uppföljaren And Just Like That… med Sarah Jessica Parker i huvudrollen som produktionsbolaget Warner Bros i samarbete med uthyrningsjätten Airbnb har skapat en kopia av Carries lägenhet för uthyrning.

I serien hyrde Carrie sin enrummare med gigantisk walk-in-closet för ofattbara 750 dollar i månaden. Priset per natt på kopian är i samma anda mycket prisvärt, för 23 dollar får du bo i ett lika drömmigt rum med stor igenkänningsfaktor och gott om plats. Priset baseras på att det är 23 år sedan SATC hade premiär och intäkterna ska gå till museet The Studio Museum i Harlem.

sovrummet i lägenheten
Kryp ned i Carrie Bradshaws dubbelsäng!  
Annons
sarah jessica parker vid carrie bradshaws skrivbord
Slå dig ned vid skrivbordet där Carrie skrev sina sexkolumner åt The New York Star och senare artiklar till Vogue.  
bild från lägeheten
Fåtöljen känner vi igen liksom cocktailglasen med Cosmo i bokhyllan.  
Annons

I uttalande säger Sarah Jessica Parker om den unika upplevelsen att:

»Carrie Bradshaw-karaktären ligger mig nära och varmt om hjärtat, och att återbesöka hennes värld i fortsättningen av Sex and the City-berättelsen har varit en sådan glädje. Jag är glad över att vår publik ska få uppleva Carries New York som aldrig förr och gå i hennes skor, bokstavligen, för första gången.«

Så bokar du Carrie Bradshaws lägenhet

Kopialägenheten ligger i Chelsea i New Yorks innestad. Den kommer endast gå att boka under två dygn, 12 och 13 november. Det är med andra ord först till kvarn som gäller när bokningen öppnar 8 november.

Här finns lägenheten upplagd på Airbnb.

sarah jessica parker står i lägenhetens walk in closet
Välkommen att botanisera bland plaggen i lägenhetens walk-in-closet.  
Annons
detaljbild ur garderoben
Drömmigt utbud!  

Det ingår vid övernattning

Den som lyckas haffa en natt i lägenheten får njuta av ett badrum med dusch och badkar, en läshörna med en från serien välbekant läderfåtölj, en terass med utsikt över Central Park och såklart massvis av inredningsdetaljer som gör Carries närvaro påmind.

På rummet finns ingredienser för att mixa Carries favvodrink Cosmopolitan, en 90-tals laptop likt den Carrie skrev sina texter på och massvis med vintage Vogue, hennes älsklingstidning med läsning om livsstil och modetips. Bäst av allt är kanske att garderoben är fylld med plagg och accessoarer som gästerna får lov att testa.

Vi ses i NYC!

Källa: Airbnb, Cosmopolitan

Se också: Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
Se också: Så målar och inreder vi 2022 – 5 stora färgtrender
1:34
Publicerat 04 november 2021
Annons