nya residence

Nya numret av Residence är här

Ta en titt in i senaste numret av Residence. Stig in hemma hos Ferm Livings grundare och skriv upp alla måsten innan resan till Oslo. Häng med!

Annons

Residence nummer 9/2019 är här! Vi möter fördomarna om betong, reser till Oslo med den ultimata guiden, tittar in hemma hos Ferm Living och drömmer oss bort i  inredaren Joanna Lavéns senaste projekt. Ett fullmatat höstnummer väntar på dig i kiosken!

Ohboy vilket hus!

Utifrån the oboy house
 
The Oboy House
 

I Ohboy-huset i Malmö firar betong som material triumfer. Här kombineras ett bostadshus med ett annorlunda hotell där rummen vetter direkt ut mot gatan, i Västra hamnen i Malmö.

Annons

– Betongen har mycket värme i sig, är varmgrå med struktur och vackra skiftningar och spår. Den skapar helt klart mer liv och värme än vita väggar, säger Anja Emzén, en av de boende i en spontan hyllning till betongväggarna som fortsätter från hennes hall, ut i köket, upp i vardagsrummet och sovrummet.

Superinredarens senaste projekt

Joanna Lavens kök
 

Hon har en magisk blick, inredaren Joanna Lavén. Hennes senaste projekt är en våning på Östermalm med hög internationell svansföring.

Annons

– Drivkraften för mig är att framhäva själva basen, hantverket i objektet. Att lyhört lyssna till tiden. Att få fram karaktären och lyfta hemmet med lampor som jag älskar, med mjuka textilier och med noga utvalt konsthantverk och naturmaterial, säger Joanna Lavén.

Oslo är på gång – det vi ser är bara början

Inspiration i oslo
 

Oslo är en stigande stjärna på den skandinaviska designscenen, med en mängd nya destinationer att lägga till på måste-listan. Läs om stylisten Kirsten Visdal. designern Fredrik Bull och designern Sverre Uhnger bästa tips i Oslo.

Annons

Stadens oräddhet när det gäller allt från arkitektur till design och konst. En ung generation av kreatörer gör sin grej utan att behöva förhålla sig till tidigare ”mästare”. Denna frihet är påtaglig inom allt: konsts, krogar, barer och på designscenen. Oslo är på gång. Och det vi ser är bara början.

Jakten på hemtrevnad – hemma hos Ferm Livings grundare

Firm living tavelvägg
 
Hemma hos Firm Living grundare
 

Det är när något småfult och oväntat blandas in i en inredning som den blir riktigt intressant. I alla fall om man frågar Ferm livings grundare och kreativa ledare Trine Andersen. Hon har dedikerat ett halvt liv åt design, och de senaste åren har hon och hennes äkta man Martin, medgrundare till familjeföretaget, försökt ta reda på vad det är som gör att ett hem känns som just ett hem och inte ett showroom eller ett hotellrum.

Annons

Lilla Paris i Stockholms innerstad

sara bille
 

Sara Bille är modefotografen med en drömlya i Vasastaden. Hon har lyckats inreda smakfullt och lugnt på liten yta med många originaldetaljer bevarade. Se mer av hemmet i senaste numret!

– Jag älskar Paris och fastnar ofta för möbler och inredningsprylar som känns som om de skulle kunna höra hemma i det gamla Paris på 20- och 30-talen. Jag tycker om att blanda ljust och mörkt trä, marmor och mässing. En kombination av skandinaviskt och franskt, säger Sara Bille.

Annons
residence nummer 9
 

Läs mer:

Quiz – känner du igen arkitekternas hem? 

Inredningsarkitekten bjuder på guide i Helsingfors 

Personligt hemma hos Grand Relations grundare 

Publicerat 01 oktober 2019
Annons