Så ska du inreda badrummet – baserat på ditt stjärntecken

Dags att förnya badrummet? Låt stjärnorna guida dig och se vad som passar allra bäst för ditt stjärntecken.

Annons
Så inreder vi våra badrum 2021
Så inreder vi våra badrum 2021
1:10

Står en omfattande badrumsrenovering på din to do-list eller är du bara sugen på att göra om lite grann? Oavsett vilket så är inspiration alltid en bra utgångspunkt för att kicka igång både tankar och idéer och förhoppningsvis guida dig rätt. Om du behöver lite extra hjälp på traven kan det vara både underhållande och nyttigt att vända sig till stjärnorna och se vad de har att säga om saken.

De senaste åren har stjärntecken hjälpt oss med allt från inredningsinspiration till den ultimata pastarätten, så varför inte dyka ner och studera närmare på vad som gäller för just badrummet? Storslaget eller minimalistiskt? Färgstarkt eller dovt? Tillsammans med sanitetsjätten Grohe spanar vi närmare på hur du ska inreda badrummet – baserat på ditt stjärntecken.

Eldtecken – Väduren, lejonet och skytten

Så inreder du med färg i badrummet
Eldtecken har ingenting emot en färgklick, så även i badrummet. Inspireras av Look från Montana. Foto: Montana.  

Som vädur, lejon eller skytt är du trendkänslig av naturen. Du älskar att anamma en trend innan den har tagit fart på riktigt. Att tänka utanför boxen, investera i unika inredningsdetaljer och maxa med färg är något du gillar, så även i badrummet.

Annons
Regndusch från Orbital Systems
Less is more är ett vinnande koncept för väduren, lejonet och skytten. Foto: Andy Liffner/Orbital Systems.  

Rent praktiskt är du inte stormförtjust i städning, så less is more är ett klockrent koncept både i badrummet och hemmet rent generellt. Material som passar extra bra i badrummet är krom, guld eller mattsvart, allra helst i kombination med en lyxig regndusch eller poppig mönstrad matta.

Lufttecken – Tvillingarna, vågen och vattumannen

Så inreder du badrummet enligt ditt stjärntecken
Satsa på en enhetlig, rofylld färgpalett som genomsyrar hela badrummet. Foto: Kvänum.  

Oavsett om du är tvilling, våg eller vattuman så är du energisk, social av dig och gillar att pyssla i hemmet. Du har ett öga för detaljer och är mån om både struktur och ordning, även om du gillar att dekorera om oftare än andra. Om du är våg kan det vara svårt att fatta beslut och hitta en tydlig inredningsstil, därav att det ofta dekoreras om hemma.

Annons
Fristående badkar från Grohe
Investera i ett badkar, gärna fristående, för avkopplande bad och möjligheten att ladda om batterierna rejält. Foto: Grohe.  

Sträva efter att inreda med balans, lugn och trygghet i fokus. Som lufttecken är det A & O att hitta en miljö att varva ner och ladda om batterierna. Satsa på ett harmoniskt badrum med en enhetlig färgpalett och liten dos rofyllda växter. Ett fristående badkar, perfekt för avkopplande bad, är mitt i prick för dig.

Jordtecken – Oxen, jungfrun och stenbocken

Så inreder du ditt badrum enligt ditt stjärntecken
Förvalta lyxkänslan med en lugnande färgskala med naturmaterial i fokus. Foto: Bricmate.  

Jordtecken är kända för sin kreativitet, sitt lugn – och sin starka förkärlek för materiella ting. Att unna sig gör du gärna, inte minst du som är oxe. Investera i ett badrum som förvaltar den lyxiga känslan men inte kompromissar med god komfort.

Annons
Så inreder du badrummet efter ditt stjärntecken
Jordtecken och runda former är en bra match, så undvik inredningsdetaljer i ett kantigt utförande. Foto: Woodio.  

En lugnande, dov färgskala är att föredra i badrummet. Addera gärna naturmaterial i trä och sten för en genomgående behaglig känsla. Badrummet är självklart en förlängning av ditt hem, så se till att ha det som din lilla lyxoas. Se till att ha ett rymligt badrumsskåp som rymmer både hudvård, hårvård och smink. Runda former passar dig bäst, så undvik kantiga former när det kommer till inredningsdetaljer.

Vattentecken – Kräftan, skorpionen och fiskarna

Så inreder du badrummet enligt stjärntecken
Se till att badrummet blir en avkopplande oas, gärna med dova färger på både möbler och textilier. Foto: Kvänum.  

Som vattentecken är du högaktiv, idérik och gillar att ha många bollar i luften samtidigt. För dig är det extra viktigt med avkopplande ytor, så låt badrummet bli en lugn oas som gärna får kännas som en helt annan värld. Satsa på mjuka handdukar i en dov färgpalett och addera ombonade detaljer som en sittpuff.

Annons
Så inreder du ditt badrum efter stjärntecken
Använd doftljus och textilier för en lugnande, ombonad känsla. Foto: Bricmate.  

Kräftan, skorpionen och fisken gillar även historiska detaljer. Ett badkar med lejontassar eller ett handfat och kranar i äldre modell får gärna bryta av och skapa kontrast till ett annars modernt badrum. Och glöm inte ett och annat härligt doftljus!

Källa: Grohe.

Publicerat 16 februari 2021
Annons