Prinsessan Sofia Prins Carl Philip

Sofias kärlekssommar med Carl Philip – åker till platsen där allting började

Det blir första Solliden-sommaren som trebarnsföräldrar – och så åker prinsessan Sofia och prins Carl Philip till sitt eget ”hemliga” lantställe.

Annons
Prinsessan Sofia Prins Gabriel Prins Alexander Picknick Utflykt Nynäs naturreservat 2020
Sofia och småprinsarna Gabriel och Alexander på picknick i Nynäs naturreservat.  
Prins Carl Philips gård Ökenäs i Södermanland
Ökenäs gård. När Sofia och Carl Philip säger att de ska åka till landet – då är det hit de ska.  
Annons
Kändishemmen vi inte kan få nog av
Kändishemmen vi inte kan få nog av
1:55

Den kungliga semestern börjar alltid lagom till midsommar, och så ser det ut att bli även för prinsessan Sofia, 36, och prins Carl Philip, 42.

Prinsessan Sofia
Somriga Sofia.  

Hon hade sitt sista officiella uppdrag förra fredagen, i samband med Sophiahemmet Högskolas traditionsenliga examenshögtid. Och han satte punkt för sina officiella kungliga åtaganden i torsdags, efter det digitala mötet med Nationalmusei vänners designkommitté.

Annons

Sofias och Carl Philips lantställe

Nu väntar sommarledigheten, och i Sofias och Carl Philips fall brukar det både handla om veckorna på Solliden och om de resor som de ofta gör runt om i Sverige.

Båstad – där de en gång träffades – brukar vara ett stopp på deras ”Sverigeturné”, och förra året hade de även en liten hemester-satsning på sitt officiella Instagram-konto Prinsparet, där de visade bilder från de platser som de besökte: Borgholms slottsruin med barnen och utflykterna hemma i Sörmland, där de har sitt eget ”countryhouse”, Ökenäs gård.

Kungafamiljens semester 2021

Sofia och småprinsarna Gabriel och Alexander på picknick i Nynäs naturreservat.
Sofia och småprinsarna Gabriel och Alexander på picknick i Nynäs naturreservat.  
Annons
Ökenäs gård. När Sofia och Carl Philip säger att de ska åka till landet – då är det hit de ska. Foto: Patrik Österberg.  

Men i år är det kanske ändå dagarna på Solliden som blir extra speciella. Detta blir ju Sofias och Carl Philips första sommar som trebarnsföräldrar, och snart tre månader gamle prins Julian ska göra sitt intåg på sommarslottet, där familjen delar hus med prinsessan Madeleine och hennes familj.

Dessutom är det första gången som hela kungafamiljen kan samlas på Öland på två långa år: Förra sommaren tvingades ju prinsessan Madeleine och Chris O’Neill att stanna kvar i Miami, på grund av pandemin.

Annons
Kavaljershuset Solliden Här bor prinsessan Sofia prins Carl Philip prinsessan Madeleine och Chris O’Neill
Det 500 kvadrat stora Kavaljershuset rymmer både Madeleine och Carl Philip med familjer: Sex barn mellan 3 månader och 7 år.  

Innan sommaren sedan går över i höst så väntar årets stora kungliga familjehögtid: Lördagen den 15 augusti ska Sofias och Carl Philips minsting Julian Herbert Folke döpas i slottskyrkan på Drottningholm. Ett kungligt dop som för första gången på många, många år inte kommer att sändas i Sveriges Television.

Prins Julian
Prins Julian fotograferad av sin pappa prins Carl Philip.  
Publicerat 29 juni 2021
Annons