sommarguide Joanna grön

På resturang Grön serveras säsongsbetonad mat i stjärnklass till tonerna av 90-tals-hiphop.

1. Grön

Underbar liten restaurang med Michelin-stjärna, som serverar säsongsbetonad, naturlig men mycket kreativ mat. Dessutom med härlig 90-tals-hiphop i bakgrunden!

2. Way

Hur drömmig är inte kombinationen bageri och vinbar? I Helsingfors hippa Kallio-distrikt håller Way öppet från åtta på morgonen fram till midnatt torsdag–lördag (resten av veckan stänger de tidigare). Här serveras vällagad lunch, surdegsbröd och naturviner i den bästa av blandning. Stället ägs av samma duktiga killar som driver Grön.

Här serveras vällagad lunch, surdegsbröd och naturviner i den bästa av blandningar.

3. Löyly

Avanto arkitekter har ritat en asymmetrisk träbyggnad på Helsingfors kust som huserar Löyly, vars restaurang mitt företag haft nöjet att inreda. På denna spännande plats kan man njuta av den bästa tänkbara av kombinationer: bastubad, topprestaurang och uteservering med havsutsikt!

4. Gamla saluhallen

I en vacker tegelbyggnad från 1889 ligger Helsingfors populära saluhall. Här kan man strosa mellan små stånd med ekologiska grönsaker, fisk och vilt från lokala producenter. Allt med den där härligt genuina känslan.

sommarguide Joanna jackie

Jackie har en framgångsrik kombination av smarriga pizzor, live dj:s och designklassiker.

5. Jackie

Stämningen är alltid i taket på Jackie! Sannolikt tack vare deras live dj:s i kombination med supergoda pizzor!

sommarguide Joanna fiskarssommarguide Joanna fiskars

I den vackra byn Fiskars hålls utställningar och event från maj till september under Fiskars village art and design biennale.

6. Fiskars Village Art & Design Biennale

Curators som Anniina Koivu, Jasper Morrison och Jenni Nurmenniemi har satt ihop ett program med utställningar och event från mer än hundra konstnärer och designer. Temat är mångfald och hållbarhet och programmet sträcker sig från maj till september. Skådeplatsen är byn Fiskars som ligger vid floden med samma namn och som även är födelseort för det stora finska varumärket och den finska industrialismen. Från Sverige deltar konstnären Louise Waite och formgivaren Jens Fager.