SVT:s vändning efter kritiken – hyllade programmet fortsätter

SVT skulle lägga ner populära programmet Det sitter i väggarna – men nu har de ändrat sig.
Efter massiv kritik från tittarna får programmet nu en ny säsong 2021.
– Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

Annons

SVT väljer nu att vända helt om beslutet för populära Det sitter i väggarna. Kanalen går nu från att ha bestämt sig för att lägga ner programmet för att satsa på yngre målgrupp, till att meddela att det kommer en ny säsong 2021.

Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet. Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss för visa sitt engagemang för Det sitter i väggarna, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

Kritiserades för beslutet – SVT:s vändning

SVT:s besked om att lägga ner Det sitter i väggarna möttes av en enorm kritikstorm både från tittare och tyckare, och det påpekades att valet att lägga ner ett program med 1,1 miljoner tittare i veckan för att satsa på ung målgrupp kunde ses som ålderism.

Annons

Kanalen ser nu möjligheter att utveckla programmet.

– Det här är en serie som successivt vuxit i popularitet och nu kommer vi att ytterligare utveckla programmet. Vi ser mycket fram emot att börja det arbetet med så här mycket av publikens kärlek i ryggen, säger SVT:s programchef Micael Lekberg.

Läs mer:

Josefin Dahlberg om tunga insikten hos barnmorskan: “Bröt ihop”

June Holm våldtogs två gånger på två månader – nu hjälper hon andra

Rebel Wilsons ord efter kroppsförvandlingen

Publicerat 20 oktober 2020
Annons