Tillsammans med ett tjugotal av Sveriges främsta barer bjuder Cointreau in till cocktailevents där respektive bar skapat en cocktail inspirerad av en kvinnlig förebild. Samtliga cocktails är även samlade i en coffee table-bok som lanseras samma datum. Boken är en hyllning till varumärkets musa – Louisa Cointreau som kämpade för kvinnors rättigheter i Frankrike under början av 1900-talet.

1. We Have Paris

Pigalle We have paris[4]

Skapad av: Pigalle, Göteborg

Ingredienser:

40 ml färsk blodgrapejuice

30 ml Cointreau

20 ml Tequila Blanco

10 ml halloncoridal

Rödbetssalt

Is

Gör så här:

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is. Sila sedan upp drinken i ett glas kantat med rödbetssalt. Servera och njut.

2. Mio

Tavarna Brillo - Mio

Skapad av: Taverna Brillo, Stockholm

Ingredienser:

25 ml Cointreau

20 ml vit rom

5 ml apricot brandy

Maraschino-körsbär

Apelsinskal

Gör så här:

Blanda alla ingredienser tillsammans med mycket is och sila ner i ett martiniglas. Toppa med ett maraschino-körbär och garnera med apelsinskal.

3. 4 journey cocktail

Skapad av: Pharmarium, Stockholm

Ingredienser:

25 ml Cointreau

25 ml Grey Goose Vodka

10 ml O:P Andersson

10 ml Butter Beer-socker

10 ml citron

1 barsked Genever

Bambinasoda

Gör så här:

Bambinasoda: Värm upp 30 cl prosecco, 10 cl Aperol, 2 barskedar citronsyra och 3 dl socker tills det bildat ett koncentrat. Låt det svalna. Blanda sedan 8 cl av koncentratet med 10 cl sodavatten.

Butter Beer: Värm upp 50 cl öl tills bubblorna försvinner. Tillsätt 40 cl socker och 100 g smör. Låt sjuda tills sockret löst upp sig och sila av.

Skaka sedan alla ingredienser och sila upp i ett glas. Fyll på med krossad is, toppa med bambinasoda och avsluta med att garnera drinken med apelsin och hallonpulver.

4. Both feet on the ground

Skapad av: Brasseriet, Stockholm

Ingredienser:

20 ml Cointreau

25 ml Château du Breuil, chocolate Blend

25 ml Bokma Genever

10 ml riven choklad

2 skvättar Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters

Bladguld

Gör så här:

Häll alla ingredienser i ett större glas. Häll sedan i is och rör runt med en barsked tills drinken är väl kyld. Sila av i ett serveringsglas och dutta några droppar Cointreau på glasets kant att fästa bladguldet och den rivna chokladen på.

Läs också: 

5 trendiga drinkar – med äggvita

3 enkla drinkar med vodka som bas

Bartenderns 3 godaste cocktails med champagne