ekstedt åhléns topp

Niklas Ekstedt har blivit en institution på den svenska och internationella matscenen. Han har gått i skola hos stjärnkocken Heston Blumenthal, men har sedan dess skapat sig ett riktigt starkt namn genom sina egna krogar, tv-programmet Niklas Mat och nyskapande matlagning. Ekstedt x Åhléns tar avstamp i Niklas Ekstedts egna vision och intresse för hur maten möter gästen på bordet.

– Om kocken är konstnär så är bordet den vita duken. Jag tycker att matlagningen kräver ett avslut där det man lagat läggs upp på tallrik och får en fin presentation, säger Niklas Ekstedt i ett pressmeddelande.

Sofistikerat uttryck med naturtoner

Ekstedt menar att det dukade bordet och hur mat presenteras är en viktig del i gastronomin, och Ulrika Andersson, affärsområdeschef Hem på Åhléns, håller med och anser att restaurang Ekstedts uttryck passar Åhléns, i det att man står för ett sofistikerat uttryck även om inspirationen kommer från ett kargt, nordiskt landskap med mycket naturtoner.

ekstedt x åhléns bestick tallrik

I kollektionen Ekstedt x Åhléns erbjuds en mattallrik, assiett, två skålar, mugg och salladsskål i lergods, samt en bricka, salladsbestick, bestickhållare, serveringsbräda och en örtkruka i metall. Själva formgivningen har industridesignern Lovisa Wattman stått för, känd för IKEAs 365+-utbud, Höganäs och Iris hantverk.

Kollektionen släpps den 24 oktober på Åhléns samtliga varuhus och online.

Läs mer:

Faye Toogood hjälper nya husägare

Klassiskt modernt från Kvänum

Hanna Nova: Nio möbelfavoriter från nya Nationalmuseum

Gilla Residence på Facebook