Bank Hotel öppnar ny cocktailbar och terrass

Bank Hotel i Stockholm presenterar en ny cocktailbar och terrass, med fantastisk utsikt över Stockholms takåsar.

Annons

Det exklusiva boutiquehotellet Bank Hotel slog upp dörrarna så sent som i augusti förra året. Sedan dess har de fått flera fina utmärkelser och de rankar högt på listorna över Stockholms bästa hotell.

På översta våningsplan, med en utsikt över Djurgården och Nybroviken, öppnar snart deras exklusiva cocktailbar och terrass Le Hibou efter en omfattande renovering.

Slå dig ner på terrassen eller mingla i baren.
Slå dig ner på terrassen eller mingla i baren.  

Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.

– Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.

Exklusiv interiör med internationell inspiration

Exklusiv interiör med internationell inspiration.
Exklusiv interiör med internationell inspiration.  

Interiören är inspirerad av en exklusiv parisisk våning. Den mjuka färgskalan går i neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Djupa sittmöbler tillsammans med en unik belysning och taktila material skapar en inbjudande atmosfär.

Annons

Terrassen som löper längs hela rummet har en fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken. I baren serveras specialkomponerade cocktails med ett stort urval av alkoholfria drinkar.

Terrassen har en fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken.
Terrassen har en fantastisk utsikt över Strandvägen och Nybroviken.  

Mat och dryck i toppklass

Hotellet har sedan tidigare en restaurang och två barer. Restaurangen Bonnie’s ligger i den gamla bankhallen och menyn är framtagen med inspiration från Europas kuststäder. Papillon är en elegant bar med sofistikerad och internationell atmosfär. Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med marmor, mahogny och heltäckningsmattor. Sophie’s är en all-day lounge där stockholmare och internationella hotellgäster kan mötas för en after work eller senare drink.

Bank Hotel ligger på Arsenalsgatan 6 i Stockholm, mellan Nybroviken och Kungsträdgården.

 

Publicerat 26 juni 2019
Annons