Nobis hotell öppnar restaurang – inredd av Wingårdhs

Uppskattade stockholmshotellet Nobis har slagit upp dörrarna till nya restaurangen Noi – där lokala krogmiljöer från en svunnen tid möter skandinavisk modern design.

Annons

Nobis har utökat sin portfolio med nya restaurangen Noi, som under ledning av arkitekterna på Wingårdhs har gett källaren på Norrmalmstorg en ny form.

I restaurangen som öppnade 16 mars, möter dova kulörer i grått, grönt och konjaksbrunt, marmor och valnötsträ som tillsammans skapar en stämningsfull miljö. Och förutom ny inredning har man även utökat lokalen med två källarrum som totalt rymmer 114 sittplatser.

För att skapa rymd har rummens olika vinklar och speciella förutsättningar tagits tillvara. Den befintliga akustikpanelen i björk har lackats om. Formspråket från panelen har adderats till rummets rundade vägg där smala speglar och grå lister skapar djup till rummet.

– Vi har nästan ritat allt i restaurangen – soffor, bord, vinhyllor, bar, buffédiskar och hovmästarpulpet. Men vi har inte blåst ut allt, utan valt att ta tillvara på delar av inredningen. I stället för att ta bort den befintliga akustiska panelen, har vi målat om den vilket ger ett nytt uttryck. Även det vackra marmorgolvet är kvar och med den nya inredningen syns det ännu mer nu, berättar inredningsarkitekten Sara Helder.

Annons

Köket har hämtat sin inspiration från hela Europa och i restaurangen finns både inslag av lokala krogmiljöer från en svunnen tid och resor söderut. Borden i blanklackad valnöt på för tankarna till italienska träbåtar och stolarna i samma träslag har en mattare mer skandinavisk ton.

 
 
 
Annons
 

Läs också:

Kika in i Nobis nyöppnade hotell i Köpenhamn

12 av Nordens bästa och snyggaste storstadshotell

Ikoniska designhotellet i Köpenhamn har renoverats – titta in

Publicerat 19 mars 2018
Annons