Kålsmoothie, kålchips och blomkålspizza! Kålen har blivit hipp och den kåltrend som blommat upp de senaste åren verkar inte mattas av.

Nu tar denna supernyttiga grönsak dessutom center stage i en ny bok. Boken heter rätt och slätt Kål och är skriven av Ingar Nilsson, journalist och matskribent, som även ligger bakom den uppmärksammade boken Rabarber och bloggen Rabarberdrottningen.

Inför den nya boken har Ingar bland annat odlat olika kålsorter i sina balkonglådor och kan nu verkligen bjuda på en djupdykning i ämnet. Vi får möta kålen i en mängd spännande färger och former och Ingar bjuder också på en del recept. Eller vad sägs om bakad spetskål med dillaioli eller pasta med grönkålspesto? Kålen sätts också in i både ett geografiskt och ett historiskt sammanhang medan de härliga bilderna får det att vattnas i munnen.

Kål av Ingar Nilsson

I boken får vi möta kålen i en rad spännande färger och former.

Kål, Ingar Nilsson, Bokförlaget Arena, 163:-, adlibris. Foto: Charlotte Gawell (bland andra).